баба на 82 години

Възрастните хора в днешно време са много уязвими, по простата причина, че често стават мишени за различни престъпници, тъй като се счита, че те по-трудно ще се защитят и са „по-лесна плячка“. Оказва се обаче, че не всички са така. Днес ще ви разкажем невероятната история на една американска баба на 82 години, която не само не се е уплашила, но и е пребила натрапник, който се опитал да я ограби.

82-годишна баба, занимаваща се с бодибилдинг, успешно успя да се справи с натрапник, нахлул в дома ѝ, пишат от actualno.com. Жената, която се казва Уили Мърфи, живее в Рочестър, щата Ню Йорк. Късно вечерта в четвъртък миналата седмица, непознат мъж почнал да тропа на вратата на дома ѝ, като крещял да викне линейка, защото бил болен. Мърфи не му отговорила и се обадила на полицията, но мъжът успял да изкърти вратата и нахлул в къщата ѝ. Тогава жената, която живее сама, взела нещата в свои ръце.

„Сама съм и съм стара, но познайте – корава съм“, споделя Мърфи. По думите ѝ, тя грабнала маса и ударила натрапника с нея, като я счупила. След това бабата скочила върху падналия мъж. Когато полицаите дошли на мястото, не Мърфи се нуждаела от медицинска помощ. Мъжът бил пиян и съответно – откаран в болница след „обработката“. А Мърфи има страхотно постижение в бодибилдинга – 102 килограма мъртва тяга.

Кражбата е едно от най-често срещаните престъпления. Тя спада към престъпленията против собствеността, защото засяга имуществени права. Основният състав на престъплението кражба е посочен в чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс (НК): „Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години.“

Както се вижда, изпълнителното деяние е отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго и то без негово съгласие. Субектът е общ – може да е всеки. Тъй като има цел – „с намерение противозаконно да я присвои“, престъплението се извършва само при пряк умисъл. Кражби има и тогава, когато част от вещта принадлежи на виновния, но е отнета от владението на пострадалия без неговото съгласие. В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба.

Вижте още:Задължително прочетете тази история. 23-годишен шампион качи на стоп баба Райна, а това, което тя му разказа, го остави безмълвенТова, което ще прочетете, ще ви разтърси дълбоко. Това е историята на баба Райна, една от хилядите б…Jul 28 2017skafeto.comТази трогателна история ще напълни очите ви със сълзи. Приказка за бабата и дядото, които продаваха ябълкиКой от нас не ги е виждал, когато сме кръстосвали пътищата на родината ни. Независимо дали са на изт…Mar 7 2017skafeto.com

loading...