Данчо

Малкият Йордан е израснал в детски дом. Собствената му майка се е отказала от него още в болницата. По онова време бездетна семейна двойка, които дълго време мечтали за деца, решили да осиновят Данчо. Семейството бързо попълнило всички необходими документи и отвело детето у дома. И ако мама Таня от все сърце се привързала към бебето (въпреки че не изпитвала особени майчински чувства към него), то бащата Никола не харесал малкото момче. Три години по-късно Таня забременяла и те решили да се откажат от осиновения си син.

В очакване на собственото си дете, Таня и Никола били на седмото небе от радост и в този малък семеен свят нямало място за Данчо. Никола, който така или иначе никога не беше обичал момчето, започнал да вдига ръка срещу него. Биел го без повод и с повод. В резултат на побоищата от стрес и постоянен страх момчето се напишквало в гащите. А това накарало осиновителите му да го малтретират все по-често.

И така тези бъдещи родители взели решение да върнат Данчо обратно в сиропиталището. Те просто си бяха поиграли с него за собствено удоволствие и вече нямаха нужда от детето. Двамата написаха отказ и случаят им стигна до мен. Аз бях съдията по това дело и с чиста съвест им отнех родителските права. След процеса Тоня казала на момчето, че ще бъде отведен в друга къща, в която от сега нататък ще живее. После спокойно си тръгна, без да се обърне и заплаче за Данчо.

Всъщност тя беше непреклонна в решението си: щеше да има собствен син и нямаше нужда от чуждо момче. Не можеш да обясниш на тригодишно дете какво се е случило. За едно дете да остане без майка е трагедия, крахът на света. Не можеш да кажеш на детето, че майка му го е напуснала, детският малък мозък не е в състояние да разбере това. А нещастното момченце беше изоставяно два пъти. Гледайки мъката на Данчо, аз, съдията, която се беше сблъсквала с какво ли не през практиката си, се разплаках.

Когато Таня и Никола си тръгнаха, аз се приближих до жената от органите по настойничество, която също не можеше да сдържи сълзите си, и казах, че ще го взема у дома. Бях твърдо решила да осиновя Йордан и той никога повече да не опознае страданието. Когато жената от настойничеството разбра за намерението ми, тя се усмихна щастливо.

Трябваше да събера необходимите документи, затова Данчо беше изпратен за известно време в сиропиталището. Месец по-късно отидох и взех завинаги сина си у дома. Още от първите дни изпитах невероятна любов към него. С напредването на годините Данчо порасна, завърши училище с отличие, а след това и медицинския институт. По време на следването той изкара стажа си в престижна клиника и след като се дипломира, беше поканен да работи там.

Един ден, когато се прибра от работа, синът ми разказа за свой пациент. Въпреки че са изминали много години, Данчо разбрал, че това е Никола – бившият му осиновител, който се отказа от него. Оказа се, че жена му е починала по време на раждането, а с нея и бебето. След смъртта им Никола се пропил. Наскоро той се е срещнал с добра жена, която положила много усилия, за да го убеди да се лекува. По волята на съдбата лекарят, който е поел лечението му, е именно моят син.

Независимо, че Данчо още не беше преглътнал болката и огорчението, медицинска клетва го задължаваше да поеме случая. Никола така и не познал момчето, над което някога издевателстваше. Ето как животът постави всичко на мястото си. Действията ни се връщат като бумеранг след много години. Ако веднъж сме се държали лошо с някого, със сигурност съдбата ще ни върне злото.

Виж още:Мъката на един предаден син: Собствената ми майка провали живота миДоскоро всичко в живота ми беше наред. Успях да завърша престижен университет, а после се устроих и …Oct 25 2019skafeto.com

Мъката на една предадена жена: Осиновената ми дъщеря и мъжът ми са любовнициОсиновената ми дъщеря постъпи ужасно с мен. Така започва моят разказ. Имах връзка с мъж, с когото не…May 21 2020skafeto.com

Животът такъв, какъвто е: Ученическата тетрадка на сина ни спаси нашия бракСпасяване на брак заради тетрадка може би звучи налудничаво. Малко са хората, които могат да се похв…Feb 4 2020skafeto.com

Мъката на един предаден мъж: Пред мен се преструваха на врагове, а зад гърба ми били любовнициДнес ще ви разкажа историята на един предаден мъж! Моята история! Аз съм на 52 години и преди време …Jan 30 2020skafeto.com


loading...