добър човек

С Ангел се срещахме три години. Той беше добър човек и правеше всичко възможно, за да ме направи щастлива. Обичах го силно и се надявах някой ден да се омъжа за него. За съжаление Ангел имаше проблем, който заплашваше да помрачи бъдещето ни: не се задържаше никъде на работа. Откакто го познавах, беше сменил шест различни работни места. Имайки предвид, че е само на 28, реших, че е въпрос на време, преди да открие истинското си призвание и да се заеме сериозно с кариерата си.Животът такъв, какъвто е: Бившият ми приятел се опита да ме съсипеКазвам се Джени, на 33. Днес искам да споделя как бившият ми приятел се опита да разбие живота ми.Мъ…Aug 22 2019skafeto.com

За разлика от приятеля ми, аз работех като изпълнителен директор и се радвах на стабилно финансово състояние. Тъй като и двамата все още живеехме с родителите си, нямахме кой знае какви сериозни разходи. Обикновено всеки месец спестявахме скромни суми и ги заделяхме за кратки пътувания и вечери в хубави ресторанти от време на време.

Ангел знаеше, че имам малка колекция златни бижута. От бабите си бях наследила гривни, обеци и колиета, които държах в дървена кутия, която съхранявах в задната част на гардероба си. Подозирах, че бижутата са много скъпи, но точно колко, не знаех, защото нямах намерение да се разделям с тях. Рядко ги изваждах навън, но една вечер, когато подреждах гардероба, реших да ги разгледам. Щом извадих кутията, шокирана установих, че ми липсват два чифта обеци. Никой друг освен Ангел не знаеше къде ги крия, но можеше ли той да е крадецът? Въпреки че бях разстроена от кражбата, замълчах и не повдигнах въпроса. Седмица по-късно изчезна още един чифт обеци и вбесена до краен предел, сериозно реших да стигна до дъното на проблема.

Спомних си, че имам малка охранителна камера, която работеше дистанционно – просто трябваше да скрия камерата някъде в стаята, да я включа и спокойно можех да наблюдавам какво се записва от моя смартфон. И така, една вечер, точно преди Ангел да дойде, сложих камерата на скришно място. След като се помотах малко из стаята, излязох под предлог, че отивам да приготвя лека закуска. Малко по-късно с напрежение се взирах в смартфона си. От нерви тялото ми беше студено, а дланите ми се потяха. Дали това ще се окаже моментът, в който ще заловя приятеля си на местопрестъплението? И тогава се случи – камерата показа как Ангел изважда дървената кутия от гардероба ми и спокойно прибира в раницата си едно от колиетата ми. Точно когато се канеше да върне кутията, аз влязох в стаята.

Бях толкова шокирана, че не знаех как да реагирам. Спомням си, че се намръщих и почти изкрещях: „Как смееш!?“ Приятелят ми изглеждаше тъжен и засрамен, но аз твърдо отказах да го съжалявам. След като и двамата се успокоихме, Ангел ми призна, че безизходицата го е накарала да посегне на бижутата ми. Не е искал да проси пари от родителите си, затова прибягнал към кражбата. Чух повече, отколкото трябваше да знам. Казах на Ангел да напусне веднага къщата ми и му дадох срок до следващата седмица, за да ми върне трите чифта обеци, в противен случай щях да занеса записа в полицията. Той се извини и обеща, че ще бъде по-добър и отговорен човек, ако му дам друг шанс. Отказах му, бях загубила вяра в него.Животът такъв, какъвто е: Заради лъжливо приятелство подлях вода на невинна колежкаСъс Светла ме свързваше дълго приятелство, освен това сме и колежки. Тя ми беше пряко подчинена и до…Aug 12 2019skafeto.com

Щом затворих вратата след Ангел, сълзите сами рукнаха от очите ми. Не знам какво повече ме разстрои – фактът, че вече не е мое гадже или, че ме предаде по възможно най-лошия начин. Поредица от емоции разлюляха тялото ми – шок, гняв, тъга, разочарование и неверие. Нямаше как да простя на Ангел за стореното. Той знаеше какво означават бижутата за мен и как ме боли за тези, от които съм ги наследила и все пак ги открадна. Седмица по-късно бившият ми приятел ми върна обеците. Оттогава си съхранявам в сейф в банката, тъй като не желая да рискувам отново да попаднат в чужди ръце. Ангел продължава да ме умолява да му дам втори шанс, но му казах, че не мога да го обичам по същия начин след това, което направи. Може да е добър човек, но без вяра трудно се гради връзка, а той жестоко предаде моето доверие.


loading...