кръстопът

Заради проблеми в личния си живот, се намирам на кръстопът. Преди година и половина се влюбих в красиво и възпитано момиче. Убеден съм, че Мая е духовната ми половинка, която винаги съм търсел. С нея ми е приятно и спокойно, разбираме се само с поглед.

Неотдавна двамата решихме, че няма смисъл да губим повече време и е по-добре да се съберем да живеем под един покрив. Проблемът обаче е там, че през последните няколко години живея заедно с майка си, защото е болна и има нужда от грижи. Не мога да я оставя в това състояние, затова я прибрах у дома. Вярвах, че тримата лесно можем да се разбираме, но майка ми намрази приятелката ми от пръв поглед.

Мислех, че с времето ще съумеят да изгладят различията, ала с всеки изминат ден положението ставаше все по-лошо и по-лошо. Прибирайки се у дома, още от вратата чувах крясъците и оплакванията им една от друга. Веднъж, докато бях в командировка, майка ми събрала багажа на любимата ми я изгонила от къщата ми. Когато си дойдох и разбрах какво е сторила, буквално ми причерня пред очите. Вместо да осъзнае, че съсипва живота ми, мама ми постави ултиматум – или тя, или Мая. Според нейните разбирания, приятелката ми не е подходяща за снаха в семейството. Ние сме заможни и за родителите ми материалният и социален статус винаги е бил много важен.

Докато баща ми беше жив, постоянно ми търсеше богата съпруга сред дъщерите на приятелите си. Само че тези момичета така и не можаха да пробудят сериозни чувства в мен. Сега, след като татко вече го няма, „мисията“ е продължена от майка ми. Преди броени дни тя ми заяви, че ако не се разделя с Мая, няма да ми позволи да управлявам семейния бизнес. Освен това настрои всички роднини срещу приятелката ми.

Въпреки че Мая ме разбира и подкрепя, осъзнавам, че все някога ще й омръзне от атаките и може би ще ме напусне. Избрал съм да продължа живота си с нея, но не знам как да съобщя решението си на мама, без да я нараня. Ще бъда благодарен на всякакви съвети.

Виж още:Животът такъв, какъвто е: Вместо благодарност получих само завист и злобаЗавист и злоба! Това получих вместо благодарност! Но всичко по реда си. Сигурна съм, че писмото ми щ…Feb 17 2020skafeto.com

Животът такъв, какъвто е: Съпругът ми ме носеше на ръце, а после ме опозориНепознат мъж преобърна семейния ми живот. Може би за добро. От няколко дни животът ми не струва нищо…Feb 13 2020skafeto.com

Животът такъв, какъвто е: Той поиска ДНК тест, аз – разводМоже ли един ДНК тест да развали развод, въпреки че резултатът бе удовлетворителен? Може, може… Знам…Feb 11 2020skafeto.com

loading...