момиче с външност

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Вместо да уча, да избера университет и да стана добра в някоя професия, аз реших, че момиче с моята външност е длъжно да покори модните подиуми. Бях готова на всичко, за да завладея света. Исках да бъде в краката ми, ако можех, бих го свалила с един замах, веднага, на мига… Трудно се добирах до важните дефилета, успях да се включа в няколко конкурси за красота, но нито веднъж не станах победителка..Не постигнах успеха, към който се стремях.

Веднъж, докато чаках за среща в поредна модна агенция, към мен се приближи непознат, отдавна прескочил средната възраст. Парите на Влади, както се представи, личаха във всичко – от шала, небрежно прехвърлен през врата, до скъпата запалка, с която си припалваше пурата. Заговори ме и уж случайно мъжът спомена, че помага на млади момичета да се реализират в ревюта, шоу спектакли, рекламни кампании и т. н. Сякаш на челото ми е било написано, че имам нужда точно от такъв човек. Преди да се разделим, ми даде визитката си и към грижливо изписаното му име се добави поканата да го потърся, ако имам нужда от помощ. Тръгнах си и едва се удържах да не заподскачам от радост – бях сигурна, че късметът е кацнал на рамото ми, а богатият мъж е моят билет за красивия свят на богатите.Лична драма: Подарих му девствеността си, а той се оказа женен с детеЗащо хората понякога са толкова нечестни? Семейни мъже залъгват млади момичета с различни обещания, …Mar 26 2019skafeto.com

Седмица по-късно вече седях, удобно разположена в креслото в офиса му. Слушах го очарована как ми обещава главозамайваща кариера, а очите ми възторжено обхождаха лукса наоколо. И тогава си казах, че само една глупачка може да седи и да си губи времето в чакане. Ако не използвам по предназначение красотата си сега, то кога? Нали точно така правят повечето момичета, които бързо успяват в този живот? Два часа по-късно, когато напуснах офиса му, Влади лежеше на дивана напълно задоволен и изнемощял. Бях се представила перфектно, но и той беше любовник мечта – богат, нежен и страстен.

За съжаление той имаше два недостатъка – 40-годишна съпруга и дъщеря на 15. Но аз бях сигурна, че няма да им позволя да ми се изпречат на пътя към успеха. Все пак тогава бях на 22. Но времето минаваше, Влади шикалкавеше и започнах да осъзнавам, че ме е лъгал с щедрите си обещания да ме уреди като скъпо платен модел. Пред него обаче се преструвах, че му вярвам. Трябваше ми за още едно известно време – харесваше ми щедростта му и исках да продължи да ме издържа. Поне докато хвана по-едра риба, както се казва. Не можех и не исках да се отказвам от луксозните заведения и почивки, скъпите бижута и примамливите планове за бъдещето, добре подплатени финансово. На всичкото отгоре Влади нямаше никакви претенции към мен и личната ми свобода. Кой би оставил такава златна мина?

Веднъж, докато чаках Влади в офиса, вратата се отвори и пред мен застана жена му. Няколко минути и двете мълчахме, но когато тя се отърва от първоначалното стъписване, ме заля с кален порой обиди. Заплаши ме, това, което съм намислила, няма да стане. Накрая поиска да оставя мъжа й на мира и да не разбивам семейството им. Поредната отчаяна съпруга, си помислих отегчено. Известно време истерията й ме забавляваше, но ми писна. Изправих се пред нея и я забих: „Погледни първо себе си, а после мен! Скоро виждала ли си се в огледалото? Спри да се унижаваш и най-добре ти ни остави на мира…“ Държах се все по-цинично, усмихнах се, запалих цигара и издухах дима в лицето й. Отворих вратата и нагло я подканих да си ходи.

Изминаха две години, през които добре си поживях с Влади, макар че през това време не стъпих на нито един от известните модни подиуми. Вместо това забременях. Не го бях планирала, просто се случи. Но нямах нищо против – бебето беше моята допълнителна гаранция. Дотогава Влади се грижеше за мен, вече щеше да удвои и парите, и удоволствията. Аз бях щастлива, той също. Хвалеше се, че продължава да е лъв в леглото и отново ще става баща.

За пореден път заваляха обещания: кредитна карта и апартамент за мен, нова кола, дори гаранция, че този път наистина ще се разведе с жена си. Най-после бях спокойна и не се страхувах за бъдещето си.

Малко преди да родя обаче той загина в пътен инцидент, без да ни е подсигурил троха от обещаното. Неговата смърт и раждането на нашия син ме върна грубо и рязко в суровата действителност. Не се отчаях, тъй като вярвах, че като всеки успял мъж, покойникът е оставил завещание, в което аз фигурирам. Но когато се разбра, че завещание няма, а и аз трябва да напусна апартамента, който обитавах, рухнах от безсилие и отчаяние. Един ден ме посети адвокатът на семейството и заяви, че имам седмица да напусна жилището. Влади наследиха вдовицата и дъщеря му, а аз и детето бяхме просто любовницата и копелето. Така на 27 г. се оказах самотна майка, без дом, без пари, без подкрепа. И най-вече – без избор.

Дълго умувах и накрая със свито гърло потърсих съпругата на Влади. Помолих я да не ни изхвърля на улицата. Исках някаква сигурност и за себе си, но два пъти повече за сина си, който е и на мъжа й. Тя ме слушаше с каменно лице. В следващия момент гневно скочи на крака и попита: „Коя от нас сега е жалка, а?“ Отново стояхме една срещу друга, но този път унизената бях аз.

Седмица по-късно чрез адвоката си вдовицата ми връчи нотариален акт за жилището, в което бяхме със сина ми. На него го беше дарила. Сигурно е искала да ми зашлеви унизителен шамар, да ми покаже какво нищожество съм и каква мръсница. Не можех да отрека – разбих семейството й. Ако можех да върна времето назад, не бих взела онази визитка с името на любовника ми. Не бих ламтяла за успех като модел, не бих допуснала мъж да ме издържа само защото спи с мен, не бих изтъргувала детето си, макар и само в мислите си… Да, но времето върви напред, а не назад. Преди да навърша 30, се оказах жена с минало и без бъдеще.Лична драма: Любимата ми остана инвалид и родителите ми не я приемат за снахаМладостта е свързана с безгрижие, оптимизъм и много любовни трепети. Понякога обаче съдбата ни подла…Apr 16 2019skafeto.com