Ревността

Ревността е фактор, който може лесно и бързо да изпепели всяка любов и да сложи край и на най-перспективната връзка. Обикновено подценяваме това лошо качество у партньора си или в началото просто си затваряме очите. За жалост, с течение навремето нещата само се влошават.Лична драма: На смъртния одър на мама намразих сестра си, а сега гаснаОставиш ли омразата да те заслепи, един ден ще убие първо теб. Баща ми ни напусна веднага след ражда…Apr 3 2019skafeto.com

На пръв поглед Стамен ми се стори изключително внимателен и може би затова слепешката се влюбих в него. Оженихме се пет месеца след първата ни среща. Но когато родих сина ни, осъзнах, че съпругът ми всъщност е много авторитарен и ревнив. Беше ми забранено да общувам с неомъжените си приятелки и с други мъже. Нямах право дори да ходя на работа.

Стамен контролираше всяка моя стъпка и считаше, че жената е длъжна безпрекословно да се подчинява на съпруга си. Даваше ми пари само за домакинските разходи. Отдавна бях забравила какво удоволствие е да си купуваш нови дрехи. Никъде не излизахме заедно като семейство и не канехме гости. От време на време ни посещаваха негови колеги, но моите приятелки нямаха право да ми гостуват.

Той решаваше кои книги ще чета и какви филми ще гледам. Страхувах се от всичко, страхувах се да изразя мнението си, страхувах се да го помоля за нещо. Понякога се разплаквах от безсилие, ала сълзите ми не го докосваха. Фактически се бях превърнала в слугиня. Фактически се бях превърнала в слугиня. Това положение продължи, докато синът ми стана на шест години.

По някакво чудо успях да убедя съпруга си, че ако искаме той да се развива правилно, трябва да посещава детска градина. Вярвах, че най-накрая ще мога да се върна в обществото, но тогава Стамен пожела да му родя второ дете. А аз копнеех за свобода. Мечтаех да се обличам красиво, да бъда отново жена. Исках да работя и да изградя кариера.

Отказах да раждам повторно и той превърна живота ми в ад. В един момент се почувствах толкова уморена и изтощена, че нервите ми не издържаха. Събрах си багажа, взех сина си, и заминах при родителите си. Стамен не ме потърси, явно отказът ми да го даря с друг наследник, напълно го лиши от бащини чувства. След известно време научих, че има любовница: много по-млада от него и вече бременна.

Стана ми обидно и срамно. Срамно е, защото за бившия ми жената не е другар, а само майка на децата му и слугиня. Днес живея с мъж, който ме обича и уважава. За него съм преди всичко приятел и спътник в живота. Уважаеми читателки, не се заблуждавайте от красивите думи, а се опитайте да разберете каква е истинската същност на човека до вас.Лична драма: Любимата ми остана инвалид и родителите ми не я приемат за снахаМладостта е свързана с безгрижие, оптимизъм и много любовни трепети. Понякога обаче съдбата ни подла…Apr 16 2019skafeto.com


loading...