самотна и болна пенсионерка

България е най-бедната държава в Европейския съюз, но има най-много полицаи и прокурори, които не вършат никаква работа. Има много болни хора, повечето сами, без никакви близки, лежащи инвалиди, в която група попадам и аз – самотна и болна пенсионерка.

Ние имаме нужда от човек, който да се грижи за нас. Има много жени, които искат да се грижат за тях, безработни млади пенсионерки, но ние не можем да си позволим, защото те искат европейски заплати. Може ли аз, която получавам 200 лв. пенсия, да плащам на жена за един час 8 лв.?! Аз като си платя сметките, остават ми по 3 лв. на ден – 1 лв. за хляб и за едно мляко.

Освен това те са нахални и безскрупулни, и крадливи. Давам пример със себе си. Аз съм самотна стара жена, счупих си крака, в болницата ми взеха 2500 лв., макар че съм осигурена и съм работила 30 години. Изпратих моя близка да отиде в дома ми и да вземе пари за операцията. Имах спестени 4000 лв. Тя знаеше, че имам пари. Каза ми да ѝ напиша едно саморъчно написано завещание. Беше ми много близка, имах ѝ доверие, а бях в безизходица. Каза ми, че не се знае какво ще се случи с мен на тази операция, ако се случи нещо (да умра), да можела да ми изтегли парите. Съгласих се. Но оживях и си поисках завещанието, а тя излъга, че го е скъсала. Още го пази и чака да умра. И ми открадна 1300 лв. от дома. Тя отчита парите с хвърчащи бележки, саморъчно написани, без да представи нито една касова бележка, нито фактура, че са похарчени за крака, докато съм била в болницата. И за 10 дни съм изяла толкова пари. МВР и прокуратурата с нищо не ми помогнаха, не ги интересуват факти и документи.

След това наех друга жена, защото бях на легло. Тя ми открадна всички златни бижута и преди да си тръгне, ми заповяда да сваля златните си обици, които 50 години бяха на ушите ми. Аз бях с две патерици, хвана ме за ръцете и каза, че ако не ѝ ги дам, ще ме убие. Предпочетох живота пред смъртта. Всичко взе и си отиде. Разследващите органи се оправдават, че нямам свидетели. Какво безобразие! Кой крадец ходи със свидетел?!

Обръщам се към всички стари самотни и болни хора – пазете се от женската мафия в града. Те са жестоки, нямат чувство за срам и съвест. Човешките ценности изчезнаха, пред нищо не се спират, откъдето минат, трева не расте. Кой е виновен – държавата ли, хората ли? Но българинът стана страхлив, невеж, а сега вече и мързелив. Аз съм ограбвана четири пъти, нямам нищо вече. Няма кой да ни защити.

Една самотна и болна пенсионерка:
И. Стоянова, Пазарджик
Мъката на една осиротяла дъщеря: След смъртта на татко, моята мащеха разкри истинската си същностКогато преди година и половина почина баща ми, останах сама със своята мащеха. От този ден животът м…Nov 19 2019skafeto.com

Мъката на една млада съпруга: За сестрите на мъжа ми аз оставам една никаквицаЗдравейте! Казвам се Ина, на 28 години. Произхождам от малко село, където хората стават призори, за …Nov 15 2019skafeto.com

loading...