свекърва

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Отношението на родителите към всяко младо семейство след сватбата е от решаващо значение за бъдещото му развитие. Пословични са търканията между зет и тъща и снаха и свекърва. Понякога обаче проблемите идват от съвсем неочаквана посока.Лична драма: От магиите на любовницата си мъжът ми заприлича на мъртвецНикой не е успял да даде точен отговор на въпроса колко точно трае любовта. Факт е обаче, че когато …May 22 2019skafeto.com

Аз съм човек със строго образование. От малка съм научена на доброта, честност и порядъчност. Така възпитах и своите деца. Може би затова съм шокирана от миналото на снаха си. Но нека да започна от самото начало. Синът ми е агроном и преди няколко години започна работа в село, доста отдалечено от града ни. Именно там е срещнал и се е влюбил във Веска – по-възрастна от него и разведена.

Зарадвах се, когато разбрах, че са решили да се оженят. Бъдещата ми снаха ми се стори възпитана, разумна жена. Аз, нейната свекърва, приех с разбиране новината, че има един брак зад гърба си. Това означаваше, че е с опит в семейния живот и знае как да направи мъжа си щастлив. Освен това възрастта й със сигурност я правеше по-мъдра. След сватбата младоженците се преместиха в селото на Веска.

Изминаха пет години. Радвах се да гледам как младото семейство живееше в мир и разбирателство. Единственото, което ме притесняваше, беше липсата на внуци. Веднъж се осмелих и попитах снаха си кога смятат да имат деца. Веска се засмя и отговори, че има време за всичко. На осмата година от брака им, Веска най-накрая забременя.

Бременността й премина леко и без усложнения. Когато се роди внучката ми, младите решиха да я кръстят на мен – Мина. След изписването останаха с нас още седмица, докато снаха ми се възстанови напълно. В онези дни ми се струваше, че нищо не може да помрачи щастието ни.

Но един ден, разчиствайки стаята им, се натъкнах на документи от родилния дом, в които пишеше, че от първия си брак Веска е родила дете с патология. Шокиращото в случая беше, че го е оставила за осиновяване. Веднага разказах на сина си какво съм открила. Оказа се, че той знае всичко и ме помоли никога да не обсъждам тази тема със съпругата му.

Децата си тръгнаха, а аз останах с някаква горчивина в душата. След това, което научих, намразих снаха си. Как може да остави детето си, само защото е болно? Та то е нейна плът и кръв! Разбирам, че й е било тежко и трудно, но все пак нали затова е майка. Нека да съм лоша свекърва, но не знам ще мога ли някога да преборя ненавистта, която изпитвам към съпругата на сина си.Лична драма: Любовницата на съпруга ми се оказа моята родна майкаПрактиката е показала, че младото семейство не трябва по никакъв повод да живее в дома на някой от р…May 15 2019skafeto.com


loading...