сестра

Бях на шест години, когато се роди малката ми сестра Карина. Обикнах я от пръв поглед и се зарекох винаги да се грижа за нея. Мама беше самотен родител, злоупотребяваше с алкохола и не можеше да се грижи адекватно за нас. Сестра ми порасна под моите грижи. Докато беше малка не ми е създавала проблеми, но щом навлезе в тийнейджърската възраст, характерът й се промени. За разлика от мен, тя не искаше да се образова и твърдеше, че работата те прави роб. Карина мечтаеше да живее свободно, да практикува като художник, дизайнер на бижута и лечител.

За определен период се занимаваше само с тези дейности. До 30-годишната си възраст остана без всякакви финанси и успя да натрупа сериозни дългове. Изхвърлиха я от квартирата, а поредното й гадже я напусна. Колкото и да бяха горещи любовните й връзки в началото, накрая винаги завършваха драматично.

Сестра ми нямаше приятели, защото не можеше да води нормални разговори и често прехвърляше вината на някой друг. Единственият човек, който я подкрепяше, бях аз. Помагах й финансово и се опитвах да я вразумя. Карина обичаше да се чувства жертва. Когато имаше нужда ме търсеше, но като цяло отношението й към мен беше грубо и обидно. В крайна сметка се съсредоточих върху собствения си живот, съпруга ми, децата и приятелите.

Един ден сестра ми неочаквано почука на вратата ми. За пореден път се беше разделила с „голямата си любов“, нямаше пари и къде да живее. Разбира се, не можех да я оставя на улицата, затова я приех у дома. Първите седмици се сближихме и прибирайки се от работа, намирах сготвено, а къщата почистена. След вечеря двете сядахме и си приказвахме. Доверих й се, че понякога имам проблеми в брака си и въпреки всичко обичам съпруга си.

Един уикенд бяхме поканили приятели на гости. Вечерта мина прекрасно, но щом си тръгнаха, Карина ми каза, че е чула как две от приятелките ми говорят зле за мен. Обидена от грозното им обсъждане, веднага им се обадих, за да им потърся сметка. Те се изненадаха и категорично заявиха, че е станало някакво недоразумение.

Тогава за първи път ми мина през ума, че сестра ми цели да ме скара с близките ми приятели. С времето Карина започна да ми намеква, че съпругът ми не ми обръща достатъчно внимание и че тя е единствената, която искрено ме обича. Скоро след това сестра ми обвини мъжа ми, че е нахлул в банята, докато си взима душ. В този момент ми кипна и ясно осъзнах, че Карина иска да разбие брака ми. И ако в нещо бях напълно убедена, то е, че няма да й позволя да съсипе живота ми.

Още на другия ден й опаковах багажа и я отпратих от дома си. Колкото и да ме боли, разбирам, че сестра ми никога няма да се промени и се нуждае от професионална помощ, за да изгради здрави и трайни отношения с други хора. В нейния свят всички са зли, само тя е добрата.

Виж още:Изповедта на една грешница: Животът ми е по-страшен от смъртта, всеки ден се моля Господ да ме прибереИзповядвам се пред вас с изричното условие да запазите анонимността ми, защото ако мъжът ми разбере,…Feb 20 2020skafeto.com

Изповедта на един пълен глупак: Вие, жените сте подли и гадни интересчийкиМного страници в научната и развлекателната литература са изписани в доказателство на това, че мъжет…Jan 31 2020skafeto.com

loading...