Аделина Радева

Аделина Радева – водещата на „Здравей, България“ по Нова тв, се мести в БНТ от понеделник. Самата тя съобщи, че си тръгва от Нова тв, в сутрешния й блок, а Виктор Николаев й поднесе огромен букет от рози.

„Ади си тръгва от сутрешния блок на Нова телевизия“, така нейният партньор като водещ Виктор Николаев обяви промяна в предаването.

„Всички промени минават през сърцето. За да бъде човек щастлив, трябва и да е благодарен. Много голямо благодаря за прекрасните последни две и половина години. Много е приятно да си тръгваш с такова самочувствие, че си бил в най-рейтинговото предаване. Наистина много благодаря на зрителите, че ми дадоха възможност да водя предаването с най-висок рейтинг в сутрешния ефир“, каза Радева със сълзи на очи минути преди края на сутрешния блок.

Тя обяви, че има нужда от промяна и заради това напуска сутрешния блок на Нова.

„Ще се виждаме пак“, обеща тя.

„Всеки ден съм идвал с удоволствие заради теб. Ти беше душата на това предаване“, каза й Виктор Николаев.

Аделина Радева се връща в БНТ още в понеделник, съобщиха от обществената телевизия, където нарекоха промяната „трансфер“.
Така журналистката се завръща в БНТ, откъдето започна кариерата й, преди да отиде в Нова тв.

„Едно от най-популярните телевизионни лица се връща в ефира на Българската национална телевизия (БНТ). От началото на месец юни Аделина Радева ще е част от екипа на дирекция „Информация“ за новини и актуални предавания на обществената телевизия“, съобщиха от БНТ.

„Аделина Радева е доказан журналист, автор и водещ на много филми и телевизионни предавания. Всички познаваме работата ѝ, повече от 10 години е била част от БНТ, винаги е демонстрирала професионално отношение и много се радвам, че прие поканата ни отново да се присъедини към екипа. Това е поредна крачка към привличането на стойностни кадри, които вярват в каузата БНТ и са готови да работят за нея“, коментира Емил Кошлуков, генерален директор на телевизията.

Водещата сподели, че решението е взела уверено и се радва да е част от проектите на обществената медия.

„Вълнувам се и се радвам, че отново ставам част от БНТ. Поглеждам пътя, изминат дотук и този, който предстои и виждам приятели. Благодаря от сърце за доверието и очаквам с нетърпение всичко ново“, сподели самата Радева.

В следващите дни ще видим Аделина в познатия й стил, без да пести въпроси по най-важните теми. Тя ще се присъедини към екипа на публицистичното предаване „Още от деня“, което се излъчва всеки делничен ден по БНТ1.

Аделина Радева има близо 20 години опит като журналист, автор и водещ на радио и телевизионни предавания. Кариерата ѝ стартира в ефира на радио FM+, била е кореспондент в Атина на програмите „Хоризонт” и „Христо Ботев” на БНР, радио Експрес и Deutsche Welle. Работи за ΑΝΤ1 Гърция и прави репортажи за Нова телевизия от гръцката столица.

През 2008 г., след завръщането си у нас, започва работа в Българската национална телевизия. Била е водеща на централната новинарска емисия „По света и у нас“ (2011-2018), автор и водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ (2016-2017) и на сутрешния блок на БНТ “Денят започва” (2008-2011). Последните две години е част от екипа на „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Автор е на документални филми за събитията в Гърция за рубриката “В кадър“, на различни телевизионни студия и извънредни предавания и на поредица от репортажи за новините и програмите на БНТ.

Завършила е Държавния каподистрийски университет на Атина, специалност “Комуникации и средства за масово информиране”. Лице на много благотворителни кампании и инициативи. Носител на награди и отличия в обществения и социален сектор.

Виж още:Драма с мъжа на Аделина Радева: Режисьорът Борис лежал в Александровската болницаВъпреки че зрителите не го забелязаха по никакъв начин, популярната телевизионна водеща Аделина Раде…Apr 22 2019skafeto.com

loading...