Александра от Люксембург

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Когато става дума за принцеси, обикновено свързваме това понятие с дамите в британското кралско семейство. Но истината е, че има и други кралства в Европа. Днес ще си поговорим за Александра от Люксембург – принцесата, която не бие на очи, но е също толкова елегантна и достолепна, колкото останалите европейски принцеси.

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! Не е тайна, че когато стане дума за принцеси, Кейт Мидълтън и Меган Маркъл доминират и в заглавията, и в асоциациите на хората, предават от iwoman.bg. Вече сме ви представяли отблизо редица дами със синя кръв – армейският кадет Сара, която е принцеса на Бруней, Джетсун Пема, по-известна като „Хималайската Кейт Мидълтън“ и Стефани Мари, внучка на Грейс Кели и прочута като „Дивото дете на Монако“.

Днес ще ви запознаем с още една известна принцеса, която привлича вниманието ни по всички правилни причини – Александра от Люксембург. Тъй като по-големият й брат, принц Гийом, наскоро обяви, че очаква първото си дете, нямаше как да не се чудим какво означава това за 28-годишната наследница на короната. И ето защо решихме да ви запознаем с нейната особа.

Александра е четвъртото дете и единствената дъщеря на великия херцог Анри и неговата съпруга Мария Тереза. В момента чаровната принцеса е пета по ред на трона, въпреки че не е особено голяма вероятността някога да стане кралица. Тя не само е последна след братята си, но и след техните бъдещи деца.

През 2009 година Александра завършва бакалавърска степен по изкуства и литература в Люксембург. След това започва да изучава психология и социални науки в САЩ, а желанието за още знания я отвежда в Париж, където придобива трета бакалавърска степен по философия и антропология. Но чакайте, дипломите й не свършват дотук. През 2017 година принцеса Александра става магистър по междуконфесионални науки в Ирландия. Следствие на рзличните страни, в които следва, красавицата говори свободно 4 езика.

Една от причините люксембургската принцеса да не е особено популярна е, че тя съвсем наскоро започна да посещава повече официални мероприятия. Дебютът й в тази сфера беше държавното посещение в Япония през ноември 2017 година.

Вижте още:Шокираща тайна за принц Чарлз и принцеса Даяна втрещи ОстроваПринц Чарлз и принцеса Даяна определено могат да бъдат окачествени като скандална двойка в кралския …Dec 17 2019skafeto.com