Предвид, че през последните години голяма част от живота на хората се прехвърли в социалните мрежи, където на почит е нереалната красота, може да се каже, че най-големият порок на настоящия век е прекалената суета, граничеща с нарцисизъм. И как би могло да бъде иначе, при положение, че трупането на харесвания вече се е превърнало в истинска мания за повечето потребители на социалните мрежи, живеещи сякаш единствено за одобрението на останалите.

Поради тази причина снимките, които те качват в своите профили, трябва да бъдат… ами, най-малко безукорни. Но тъй като всички добре знаем, че съвършенството няма как да вирее в нашия несъвършен свят, тогава на помощ идват разкрасителните програми, с чиято помощ изображенията, озовали се във виртуалното пространство, се доближават максимално до него, макар и чрез заблуда.

Въпреки че известните личности също често прибягват до техните услуги, понякога дори те си позволяват мигове на слабост, в които захвърлят настрана своя звезден имидж, за да покажат на почитателите си, че подобно на тях, под филтрите и макиажа се крият съвсем обикновени хора. Точно както наскоро направи Алекс Петканова, споделила в своя личен Инстаграм акаунт галерия от пет изображения, на които позира пред обектива без капка грим на лицето си. На тях бившата участничка в предаването „VIP Brother“, която наскоро окончателно се раздели с Даниел, най-вероятно позира в собственото си жилище, чиято покупка преди време се оказа повод за спор помежду им. Седнала до маса, на която е поставена ваза с лалета, облечена с черен потник с тънки презрамки, тя изглежда тъжна, пише Дир.бг.

„Днес. Приеми себе си“, гласи посланието към публикацията ѝ.

Думите ѝ обаче отприщиха истинска лавина от коментари под поста, където последователите ѝ се разделиха на два лагера – единият от който изтъква, че е красива и натурална, другият уточнява, че няма как да е естествена, предвид корекциите ѝ.

„Това звучи смешно, казано от човек с пластични операции и не знам колко още други процедури ежеседмично. Не съм против, изобщо даже, но „приеми себе си“?!“, пише потребителка на сайта.

Преди време в 40-минутно видео, качено в YouTube, брюнетката открито обясни за мотивите, накарали я в миналото да промени външния си вид.

Тогава тя каза, че първата стъпка била през 2016 година, когато е уголемила бюста си с на 335 кубика, посредством силиконови импланти, поставени подмускулно. Поводът, поради който се подложила на операцията, била професията ѝ на модел.

„Срещах затруднения при фотосесиите за бански костюми. Самата им чашка не стои добре, ако нямаш хубав или поне някакъв бюст, а аз нямах, бях с много малки гърди. Нуждаех се от промяна на първо място от чисто професионална гледна точка, а на второ – чисто пропорционално, защото структурата на тялото ми е такава, че имам широк ханш, а нагоре бях кокалеста… В крайна сметка тази процедура стана моя фикс-идея и съм горда, че сама изкарах парите си за нея“, разказа Алекс.

В кадрите тя призна, че първият пластичен хирург, при когото е отишла на консултация, е успял да я стресне, показвайки ѝ колко големи импланти иска да ѝ постави. Още от самото начало обаче, тя искала гърдите ѝ да изглеждат максимално естествено, затова се насочила към друг специалист.

Още на следващата година – през 2017-та, бившата половинка на Лудия репортер започва да си слага филъри в устните, за да станат по-сочни и плътни. Тя заяви, че докторите, които посещава, категорично ѝ забраняват да си инжектира повече хиалуронова киселина, отколкото е необходимо.

„Слава на Бог, че ме срещна с тези хора, защото ако не беше тяхната реална преценка, сигурно щях да съм се направила на маймуна досега“, призна през смях благоевградчанката.

Освен това, преди две години преминава и през процедурата „Jawline“, която контурита челюстта чрез по-твърд филър.

Във видеото тя изрично уточнява, че не е пипала скулите си, просто генетически е наследила добрата им костна структура от своя дядо. А неотдавна се подложи на ринопластика, променяйки формата на носа си. Тогава същото стори и мъжа ѝ, който освен това сложи имплант в брадичката си.

Още от Лайфстайл


loading...