Информацията, че асистент-режисьор е дал оръжието на Алек Болдуин и е го е уверил, че е безопасно, показва, че е прескочена много важна позиция – оръжейникът. Това обясни каскадьорът Тони Давидов.

„Именно последният е трябвало да се грижи за оръжията на сета и никой освен него няма право да подава на актьорите и каскадьорите оръжия“, добави Давидов.

Той обясни и че в никакъв случай не е работа на актьора или каскадьора да проверява даденото му оръжие.

Актьорът Алек Болдуин рани режисьор и уби операторка с пистолет с халосни патрони по време на снимките на филм.

Тони Давидов обясни и каква е процедурата при екстремни сцени във филмите.

„Обикновено на снимачната площадка се използват бойни пистолети, пълни с халосни патрони, но дори при сцени на зареждане не се слагат истински куршуми“, поясни пред Би Ти Ви каскадьорът.

Процедурата при екстремни сцени и такива с оръжия е строго обговаряне преди началото на снимките, а оръжейникът обикновено отива и при артиста, за да разбере държал ли е някога оръжия и как ще се случи сцената.

При подаване на пистолет на актьор оръжейникът пред него пълни пълнителя и подготвя оръжието, след което го дава на актьора и той участва в сцената. След края на сета, то се взима отново от специалиста по оръжия на снимачната площадка, обясни каскадьорът.

При Алек Болдуин вероятно заснемането е било срещу камерата, за да се спести някакво време, предположи Давидов.

Според него е странно, че операторът и режисьорът са били зад камерата в този момент, без да е имало защитни стъкла.

Вижте още:
Коя е Галина Хътчинс – жената, чийто живот бе отнет от Алек Болдуин42-годишната операторка Галина Хътчинс, която вчера загина при нещастен случай на снимачната площадк…Oct 22 2021skafeto.com

Алек Болдуин уби човек и рани друг по време на снимкиОператорът Галина Хътчинс е починала на снимачната площадка на уестърна Rust в Санта Фе (Ню Мексико)…Oct 22 2021skafeto.com


loading...