Антъни Бурдейн глобален пазар

Антъни Бурдейн пътуваше по света, ядеше всичко – от супа от ларви на копринени буби в Сеул до тюлени в Квебек и се срещаше с президенти и министър-председатели. Но той имаше една забележителна мечта за храна, която никога не беше реализирана: отваряне на глобален пазар, пише в. „Ню Йорк поуст„.

През 2013 г. той се срещна за първи път с експерта по храните в Сингапур К.Ф. Сийтох за съвместна работа по отварянето на пазар „Бурдейн”. Той си представял нюйоркската версия на пазарите за амбулантни стоки в Сингапур, които страстно обичал.

Това щяло да бъде смесица от кухни и култури – ориз в глинени съдове, изпечен на дървени въглища, и виетнамско фо, кипящи и сервирани в полунощ.

Една от мечтите на Антъни Бурдейн накрая се сбъдна след смъртта му

Той казал на Сийтох, че си представя до 100 сергии за амбулантни магазини с продавачи от десетки страни в огромно пространство на Хъдсън. Сийтох знаел, че няма да е лесно да се постигне, заради организирането на визи от безброй страни и получаването на финансова подкрепа и разрешителни. Но Бурдейн настоял и събрал екип, за да превърне мечтата си в реалност.

Една от мечтите на Антъни Бурдейн накрая се сбъдна след смъртта му

Но през 2017 г., след години работа по проекта, Бурдейн призна, че „звездите може да не се подредят на кей 57“, където той искаше да издигне пазара на Бурдейн. След това, през юни 2018 г., Бурдейн почина след самоубийство на 61 години, в хотелска стая във Франция.

Една от мечтите на Антъни Бурдейн накрая се сбъдна след смъртта му

Но днес, Сийтох и „Ърбънспейс”, компания, която стои зад множество ресторанти в Ню Йорк, откриват „Ърбън Хоукър”. Пазарът, заемащ пространство от 1000 кв. м. се намира в централната част на Ню Йорк, ще помещава 17 различни вида храни от 17 държави.


loading...