Баташов

Враждата между майката и вдовицата на покойния Андрей Баташов, Теодора и Боряна, едва ли някога ще утихне, нищо че са минали вече 9 години от смъртта на големия актьор.

Андрей Баташов си отиде едва на 45 години след тежко боледуване и остана една от големите звезди на българската сцена. От този момент досега майка му Теодора не поддържа никакви отношения с вдовицата му Боряна. Дори не иска да я споменава. Вместо с нея, възрастната жена редовно се чува с бившата танцьорка от ансамбъл „Филип Кутев“ Кристина, с която Андрей живя в продължение на 9 години преди да срещне Боряна.

„Не разбрах какво се развали при тях. След това как я намери тази люлинска превъзходна – аз така й казвам… Тя е коравосърдечен човек, но по необясними за мен причини той се влюби в нея“, споделя съкрушената от скръб майка на актьора.

„Той сгреши само един-единствен път и то беше фатално. Не можа да открие подходящата за него съпруга“, добавя още майката на актьора, която не е харесвала Боряна още от самото начало, но е спестявала това на сина си.

Припомняме, че Андрей Баташов се венча за 20 години по-младата от него Боряна през есента на 2008-ма на тайна церемония в Царска Бистрица, едва 3 месеца след запознанството си. Двамата така и нямаха дете – актьорът много искал да има момиченце, но Боряна още не била готова и така съкровената му мечта останала нереализирана, пише „Уикенд“.

„Той толкова искаше детенце, толкова мечтаеше за момиченце. А тя – не! И досега се води Баташова… Как не се намери някой да се ожени и да махне тази фамилия“, тюхка се майка му.

На Коледа, година преди да почине, Боряна ненадейно се изнесла от дома му. Андрей страдал много и това е нещото, което Теодора Баташова няма да прости никога на бившата си снаха, дори е категорична, че тя носи вина за преждевременната смърт на сина й.

„Толкова страдаше Андрей! По цели нощи сме разговаряли. Звъни ми по телефона, докато съм на работа в читалището, че му тече кръв от носа. Прибирам се и намирам всичко в кръв. Сигурно е вдигнал кръвно. Какво ли не съм му говорила, но той казваше: „Мамо, но аз я обичам!“ Малко след това си отиде. Тя го довърши според мен. Това беше голям стрес за него“, обвинява я майката на Баташов.

След смъртта си през 2010-та Андрей Баташов остави като свои наследници майка си и вдовицата си. Двете трябваше да поделят два апартамента в един и същ блок и вход в столичния квартал „Лозенец“. Едното жилище било тристаен апартамент, а другото – студио, което Баташов превърнал в семейно гнездо за него и Боряна.

Въпреки че бракът между Андрей и банкерката просъществувал само една година и в течение на следващите 10 месеца двамата живеели разделени, Боряна имала права на наследник, тъй като смъртта покоси актьора, преди да се разведат.

Месеци преди да напусне този свят Андрей подал молба за разтрогване на брака им и в последните дни преди да влезе в болница с остра чернодробна недостатъчност уреждал подробностите около него с адвокатите си. Тежкото му състояние обаче не му позволило да довърши процедурата по развода.

Едва 10 месеца след смъртта му Боряна се появи на кастингите на музикалното шоу „Х Фактор“ и показа, че за нея животът продължава и то с песни и танци. Бившата банкерка се впусна в светския живот, като се преквалифицира в конферансие на партита, конкурси за красота и концерти.

6 години след като овдовя, Боряна изненадващо се нареди барабар с неомъжените девойки, за да хване булчинския букет на ВИП сватба. „Мисля, че това говори достатъчно за нея“, завършва сломената майка на актьора.

Виж още:Актьорите, които не доживяха до 50 години заради алкохолаАлкохолът е порокът, който е причинил смъртта на много известни личности. Сред тях са имена като Ива…Jan 24 2019skafeto.com


loading...