Бил Мелинда

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бил Гейтс, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Microsoft, и съпругата му Мелинда Френч Гейтс обявиха в понеделник, че планират да се разведат след 27 години брак, предава Дир.бг.

„След много мисли и много работа по отношенията ни, взехме решението да сложим край на брака си“, казаха двамата в публикация в Twitter. „Отгледахме три невероятни деца и изградихме фондация, която работи по целия свят, за да даде възможност на всички хора да водят здравословен и продуктивен живот.“

Всеизвестен факт е, че Бил Гейтс е един от най-богатите хора в света. Според глобалната компания за разузнаване и данни – Wealth-X богатството на Гейтс възлиза на минимум 134,1 милиарда долара. Въпреки че успехът му започна с Microsoft, неговите акции в компанията в момента представляват само 19,6% от състоянието му. Голяма част от авоарите му са обвързани с фондацията „Бил и Мелинда Гейтс“. Точната сума обаче не е разкрита, пише CNBC.

Според анализаторите именно заради фондацията разпределянето на активите между Бил и Мелинда по време на развода може да се окаже особено сложно. Съдебните документи показват, че съпрузите имат споразумение за раздяла, но условията в него не са публични.

Какво имат да разпределят Бил и Мелинда Гейтс?

Недвижими имоти

Семейство Гейтс разполагат със солидно портфолио от недвижими имоти на обща стойност надхвърляща 166 милиона щатски долара, според изчисленията на Wealth-X.
Един от най-скъпите им имоти е имението край езерото в Медина, Вашингтон. То е оценявано на 65 милиона долара.

Гейтс притежават и около 30 акра имение в Уелингтън, Флорида, на стойност 55 милиона долара.

В Калифорния семейството има два имота: в Дел Мар – имот на стойност около 20 милиона долара, а в Индиън Уелс – имот на стойност 1 милион долара.

Гейтс имат и частен остров в Белиз, наречен Grand Bogue Caye, който Wealth-X оценява на 25 милиона долара.

Автомобили и изкуство

Колекцията от спортни автомобили на Гейтс струва около 650 000 долара според Wealth-X. Тя включва Porsche 911, Jaguar XJ6, Porsche Carrera Cabriolet 964, Porsche 959 Coupe от 1988 г. и Ferrari 348.

Семейството също така разполага с богата колекция с произведения на изкуството на обща стойност около 130 милиона долара. Сред тях има творби на Леонардо да Винчи, Андрю Уайет и Уинслоу Омир.

Ценни книжа

Най-големият актив на Гейтс е холдингът Cascade Investment. Делът на семейството в компанията се оценява на около 29,9 милиарда долара, според Wealth-X, и представлява 22,4% от богатството му. Чрез Cascade Investment, Гейтс държат акции на стойност милиарди долари, включително около 11,9 милиарда долара в Deere & Company, 11 милиарда долара в Канадската национална железопътна компания и 1,6 милиарда в Diageo.

Разбира се, Гейтс имат акции на Microsoft, които се оценяват на около 26,1 милиарда долара.

Благотворителност

През годините Гейтс са дарили милиарди долари чрез фондацията си. В публикация от 2019 година Бил Гейтс споделя, че двамата с Мелинда са прехвърлили акции на Microsoft на стойност 20 милиарда долара във Фондацията. Според данъчната декларация на Гейтс активите на фондацията надхвърлят 51 милиарда долара.

Други приходи

Очакваната стойност на приходите на Гейтс от заплати, бонуси, инвестиции, дивиденти и сделки с акции, според Wealth-X е около 19 милиарда долара.

Виж още:Гейтс дава само $1,8 млрд. на Мелинда заради разводаСъоснователят на Microsoft Бил Гейтс e прехвърлил чрез инвестиционното си дружество Cascade акции на…May 6 2021skafeto.com