Бил Мелинда

Бил и Мелинда Гейтс, съоснователите на една от най-големите частни благотворителни фондации в света, вече официално са разведени, предаде Ройтерс, като се позова на изданието „Бизнес инсайдър“.

За финализирането на процедурата по развод на семейство Гейтс се разбра от съдебни документи, до които си осигури достъп „Бизнес инсайдър“.

Бил и Мелинда Гейтс подадоха молба за развод на 3 май след 27 години брак, но обещаха да продължат съвместната си благотворителна дейност.

Основаната от семейство Гейтс фондация отпусна около 1,75 милиарда долара за справяне с коронавирусната пандемия.

Съдебният процес, при който бракът беше разтрогнат, ще влезе в историята като най-скъпият. Предходният подобен „рекорд“ бе поставен от бившата съпруга на основателя на Amazon Джеф Безос – Макензи Безос. Гейтс е един от петте най-богати бизнесмени в света, като богатството на семейството му се оценява на 130 милиарда долара. Това означава, че състоянието на всеки от бившите съпрузи вече е около 76 милиарда долара.

65-годишният основател на „Майкрософт“ и 56-годишната Мелинда обявиха развода си с туитове след 27 години брак. Тогава стана ясно, че Мелинда е започнала да се консултира с бракоразводни адвокати още през октомври 2019 г.

След съобщението за раздялата на двойката имаше различни предположения за причините. В. „Уолстрийт джърнъл“ съобщи, че Бил Гейтс е бил принуден да подаде оставка от борда на директорите на „Майкрософт“ през 2020 г. поради разследване за неуместни отношения със служителка 20 години преди това. В. „Ню Йорк таймс“ написа, че Мелинда Гейтс е недоволна от връзката на съпруга си с милионера Джефри Епстийн, обвинен в сексуален тормоз и участие в принуждаване към проституция на непълнолетни момичета.

Друг източник каза, че новините за развода на двойката не са „изненада“, тъй като връзките на Бил с Епщайн са били „основата на раздора“ в брака им.

„Всяко приятелство с Епщайн е повод за скандали с Мелинда. Няма начин Мелинда да е искала той да прекарва времето си с Епщайн“. Друг вътрешен човек твърди, че Мелинда се е борила с решението си да се разведе с Бил заради строгата си римокатолическа вяра и се надява да получи анулиране от Ватикана, след като гражданският им развод бъде финализиран.

Виж още:Бил Гейтс напуснал „Майкрософт“ заради „неуместна връзка“ със служителкаБил Гейтс е напуснал Майкрософт (Microsoft) заради „неуместна връзка“ със служителка на компанията, …May 17 2021skafeto.com

Бил Гейтс всяка година прекарвал няколко дни в тайно любовно гнездоБил Гейтс прекарвал всяка година през пролетта по един уикенд с бившето си гадже Ан Винблад, с която…May 9 2021skafeto.com

Фатална китайка развела Бил Гейтс (СНИМКИ)?Докато целият свят е вперил очи в милиардите на Бил Гейтс и пресмята колко от тях ще отидат в ръцете…May 8 2021skafeto.com


loading...