https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Благой Георгиев е роден на 21 декември 1981 г. в София. Започва футболната си кариера в отбора на „Славия”, където играе до 2004 г. С този отбор е изиграл 168 мача в „А” група и е вкарал 44 гола. Играе също в младежкия национален отбор по футбол, където има 16 участия и 11 голови попадения. В националния отбор е изиграл 12 мача. Дългогодишен капитан на „Славия”, който през 2005 г. преминава под наем в испанския „Алавес”, а след това – в сръбския гранд „Цървена Звезда”, където за 32 мача вкарва 2 гола. От лятото на 2007 г. е играч на МСВ Дуисбург, отбор от Германската Първа Бундеслига. На 5 януари 2009 г. става играч на руския „Терек” – Грозни, където е капитан. На 19 декември 2012 г. подписва 3-годишен контракт с „Оренбург”, където и приключи кариерата си на футболист през 2017 г.

Преди 3 месеца Благой Георгиев влезе в шоуто „Сървайвър”, където успя да победи всички и да спечели голямата награда от 150 000 лева. Благой има 4 деца от 3 жени, както и два брака, като в момента е в развод с последната си съпруга Полина.

Футболистът се съгласи да говори пред „Уикенд” за „Сървайвър”, приятелството, изпитанията в живота, любовта, жените, децата, футбола и бъдещите си планове.

– Благо, честита победа! Как се чувстваш след триумфа си в „Сървайвър”?

– Много се радвам, че спечелих. Все пак всички влязохме в „Сървайвър“ за победа. Колкото и да беше тежко, колкото и да исках да си тръгна още първата седмица, когато беше най-тежко, мобилизирах се и дадох най-доброто от себе си. Накрая и спечелих. Това е най-важното.

– Очакваше ли да спечелиш?

– Винаги когато тръгвам за някакво състезание или мач, винаги искам да спечеля, без значение срещу кого играя. Отиваш с цел за победа. Не крия, че планирах победата си и се готвих за нея. Това е най-нормалното нещо, струва ми се.

– Спомена, че си искал да се откажеш, но защо?

– Не само аз, абсолютно всички искаха да прекратят участието си. Наистина беше много тежко състезание. Явно никой не е знаел къде отива и не е очаквал да е толкова тежко – глад, мизерия, системно недоспиване, постоянно си с рани. Аз първия месец не успях да мигна. Събираха ми се по 3-4 часа сън на денонощие. Само психиката и волята ми помогнаха, за да оцелея. Истината е, че никой не очакваше да е толкова страшно – все пак това е телевизионно шоу, мислиш си, че е преувеличено, че все пак като спрат камерите, става по-приятно и поносимо и се възстановяваш. Е, оказа се, че изобщо не е така! Аз преди това не бях гледал „Сървайвър“, но на място започнах да мисля как да се адаптирам. Хора от екипа след това ми признаха, че този сезон е бил най-трудният от всички, с най-високи изисквания. Така че съветвам бъдещите участници в „Сървайвър” много добре да се подготвят и да си преценят имат ли сили да издържат тази битка. Не е никак леко!

– Кое ти беше най-трудно?

– Ох, кое ли не! И все пак – гладът и липсата на моите деца – че не знам къде са, как са, добре ли са. Това, че не знам какво се случва с децата ми, беше най-тежко. На два-три пъти бях почти на ръба, но се стегнах, мобилизирах се и успях да съм на ниво в състезанията.

– Децата ти гледали ли са те?

– Да, двете големите (б.а. – Йоана и Давид, които са от Христина). Те постоянно са гледали, подкрепяли са ме, надявали са се, че ще спечеля, вярвали са в мен. Аз до финала не им казах кой печели – такъв е договорът ми, нямам право да споделя на никого какво става на финала, и след това бяха много щастливи и горди с баща си. Те са много скромни и добри деца. Благодаря на Бог и на Христина, че ги е възпитала добре. Тя прекарва повече време с тях и възпитанието си дължат на нея. Браво на Христина, че е успяла. Знам, че не й е леко. Каквито и да са отношенията й с мен, чест й прави, че е перфектна майка.

Благо с две от четирите си деца – Йоана и Давид, които са от връзката му с Христина

– Чух, че не си се харесал с брада…

– Аз винаги съм имал брада, но не чак такава. Като се видях, направо ми стана лошо. Викам – „Дядо Коледа е дошъл“. Ужас, ужас! (Смее се – б.а.) Все пак сме в „Сървайвър“, нормално е.

– Хората в социалните мрежи се питаха как си поддържате хигиената в шоуто?

– Ами как – трудно… Не си миехме зъбите. В косата не можех да си прокарам пръстите. Зъбите ги миехме с пепелта от огъня. Беше прекрасно, лукс направо… (смее се – б.а.).

– Видимо отслабна по време на шоуто. Колко килограма свали?

– 14 килограма свалих за престоя си в „Сървайвър“, което е страшно много. Но сега се възстановявам, вече успях да си върна 6-7 кг. Като се прибрах, мислех само за ядене, нормално. Смятам, че до месец ще съм си пак в предишната форма.

– Ти и преди шоуто свали доста…

– Да, заради поста. Аз свалям кила, когато постя. Но едно е постът – тогава знаеш, че можеш да ядеш определени храни; друго е „Сървайвър“, където просто няма какво да ядеш.

– Има ли храна, която намрази след шоуто?

– Кокос не искам да виждам и на снимка. Оризът също го намразих. Майка ми знае, че обичам пълнени чушки, и ме посрещна с чушки с ориз, но направих ужасяваща физиономия и дори и не ги погледнах. Не! Поне година няма да вкуся ориз!

– А родителите ти какво казаха за представянето ти?

– Гледали са ме в шоуто. Мисля, че се гордеят с мен. Нормално е да са се притеснявали, като всички родители. Децата си остават деца, независимо на каква възраст са, а аз съм им дете.

– Какво ще направиш с наградата?

– Изобщо не съм мислил. Тя не ми беше толкова важна, по-скоро ми беше важно изживяването и шоуто. Не влязох заради парите, както се писа и във вашия вестник. Исках да спечеля не заради наградата, а заради емоцията и да остана последен.

– А в „Ергенът” би ли участвал?

– Защо не? Бих участвал, да. Струва ми се интересно предизвикателство.

– Значи да те очакваме в „Ергенът 3“?

– Ха-ха, да, защо пък не? Да видим обаче дали ще има кандидатки – може пък да се уплашат от мен момичетата (смее се – б.а.).

– Бившата ти съпруга подаде документи за развод, докато си в шоуто. Изненада ли те тази новина?

– Да, въобще не очаквах. Аз бях в шоуто, без комуникация с външния свят, няма как да знам какво й се е въртяло в главата. Аз се чудех как да оцелея и какво да ям, но тя явно е имала други планове. Приемам нещата спокойно. Уважавам решението й. Не тая лоши чувства. Пожелавам й всичко най-хубаво и да срещне това, което търси. Все още сме в процес на развод, не сме официално разведени.

– Тя написа в инстаграм, че си уведомен, че е подала молба за развод.

– Няма как да ме уведомят. Ние сме на безлюден остров. Разбрах го след финала на шоуто.

– А защо е решила да се разведете?

– Не знам. Не е заради Татяна. Тя не е прала само моите гащи, а на още 10 човека. Не е свързано с жена. Несходство в характерите – нека така да го кажем.

– 6 юни ли е датата за бракоразводното ви дело?

– Добре, че ми каза. Не знаех, че е тогава (смее се – б.а.)! Не, не се развеждаме на 6 юни, още нямаме насрочена дата. Толкова ли е важно за човечеството кога точно се развеждам и защо?

– Истина ли е, че си имал връзка с Татяна?

– Не, това са пълни глупости. Познавам я от преди 5-6 години, но никога не сме били интимни.

– А с дъщерята на Ванко 1 – Ивана, имаш ли връзка?

– Не, с Ванко сме приятели и се чуваме през ден. Нямам нищо общо с дъщеря му. Няма да ми избива зъбите. В последните две седмици разбирам, че сутрин лягам с една жена, а вечер се събуждам с друга, постоянно чета, че съм с някоя нова. Нямам такива суперсили! (Смее се – б.а.)

– А имаш ли връзка с Мария Обрейкова?

– Не, нямам връзка с никого. Сам съм и сърцето ми е свободно. Нямам нищо с никоя от жените в „Сървайвър“. Ние бяхме като едно семейство, деляхме си и последната лъжичка ориз. Между нас се породи силна връзка и приятелство, затова с някои от участниците продължаваме да се чуваме непрекъснато. Но не, нямам интимни отношения с нито една от жените в шоуто. Искрен съм, нямам причина да лъжа.

– Много мъже ти завиждат, че винаги си с красиви жени. Каква е тайната? Как ги омайваш?

– Аз никого не омайвам, може би те ме омайват мен (смее се – б.а.). Всъщност аз съм срамежлив мъж и никога няма да тръгна към някоя жена ей така.

– Значи жените те свалят?

– Ами явно е така…

– Какъв е типът ти за жена? Някои се шегуват, че редуваш блондинка и брюнетка.

– Нямам тип жена, а и в момента не ми е до жени и връзки. Занимавам се с доста неща, искам да обърна внимание и на децата си. Нямам време за жени. В момента организирам един благотворителен мач-концерт, който ще се проведе на 10 юни от 15 часа в „Арена София“ (бивша „Арена Армеец“) и е с цел събиране на пари за деца без родителски грижи и стимулиране на здравословен начин на живот. Надявам се да дойдат много хора и да ни подкрепят. Имам 4 деца и те са ми най-скъпото. Приключих с футбола като професия, но искам да помагам на българските деца. Приемам го като мисия и каня всички мои фенове и въобще футболните запалянковци да дойдат на 10 юни в „Арена София“, където ще вземат участие много български спортисти, певци, актьори, златните момичета, инфлуенсъри и легенди от близкото минало.

– Мислил ли си да напишеш книга за живота си?

– Да, мислил съм го и тя ще е най-продаваната книга в България, убеден съм. Но все още е рано.

– Съжаляваш ли за нещо?

– Със сигурност всеки съжалява за нещо в живота си. И аз съжалявам за много неща, но в крайна сметка тези изпитания са ме направили по-силен.

– Колко татуировки имаш?

– Ооо, отдавна съм им загубил бройката. Нямам време да седна и да ги преброя. По едно време ги знаех, но след осмата спрях да ги броя. Със сигурност са повече от 12.

– Къде живееш сега?

– Вкъщи. Не живея с Георги Валентинов, нито с Мария Обрейкова, нито Татяна ме е приютила. Имам си дом. От доста време се опитват да ме фалират и се пускат лъжливи слухове, че Златка ме е издържала и е плащала таксите на децата ми. Това не е истина, аз мога сам да си издържам децата. Години наред чета такива глупости за мен и може би е време да ангажирам адвокат и да заведа дела за откровено фалшиви публикации, уронващи престижа ми.

– Искаш ли още деца?

– В момента не съм на такава вълна.

– Не се ли отказа твърде рано от футбола?

– Да, така е, отказах се твърде рано и това ми е голяма болка. Можех да играя поне още 4-5 години. Бях в супер форма – нито пия, нито пуша и спокойно можех да играя още, но всичко вече е минало. Няма смисъл да се нервирам и да се терзая за пропуснатите възможности. Така се е случило, толкова ми е бил акълът. Гледам напред.

– Защо според теб България продължава да пропуска големите първенства? Последното е на Европейското през 2004 г., преди почти 20 години…

– Има си хора, които управляват футбола, има треньори. Аз не мога да кажа. Доста неща са сбъркани по веригата. Като започнеш от треньорите, минеш през родителите и самите деца, които след един гол си мислят, че са Меси или Роналдо. Всичко е навързано и не може да се критикуват само един или двама. Преди повечето деца тренираха, а сега ги интересуват само социалните мрежи и компютрите. Заболи са нос в телефоните си, прекарват по 10 часа в социалните мрежи, вместо да спортуват и да общуват на живо с приятелите си. Не искат да полагат усилия, а няма как да стане без усилия.

– Що за човек е президентът на „Славия” Венцеслав Стефанов?

– Човек, към когото винаги ще изпитвам благодарност. Той ми е подал ръка и ми е помогнал. Той ме изведе от България. Само хубаво мога да кажа за Венци.

– Може ли да разкажеш повече за най-големия ти успех в кариерата – спечелването на титлата и Купата на Сърбия с „Цървена звезда”.

– Беше уникален сезон, с много добри футболисти и винаги ще го помня. Беше наистина незабравимо.

– А оттук насетне какво предстои?

– Първо мачът на 10 юни в „Арена Армеец“, а след това имам други проекти, които възнамерявам да реализирам. В „Сървайвър“ ми дойдоха много идеи, които мисля да осъществя, не са свързани с футбол. При всички положения има с какво да се занимавам, рано ми е да се пенсионирам! (Смее се – б.а.)