Блатечки срещу Жокера

„Блатечки срещу Жокера Хоакин Финикс. Кой е Асенчо и кой е чувал за него?“ е коментар в сайта retro.bg. Публикуваме го без намеса.

Някой си Асен Блатечки казал по телевизора, че поне 20 български актьори щели да изиграят не по-зле ролята на Хоакин Финикс в „Жокера”, за която той получи „Оскар”. Много лесно било да се „кривиш”. Може би само скромността му е попречила директно да заяви, че самият той е по-добър от Финикс, който направи гениално превъплъщение във филма на Тод Филипс.

Блатечки не може да не знае, че няма как да стъпи и на малкия пръст на Хоакин Финикс. Нито той, нито който и да било актьор по родните ширина за жалост. Дето се скъсват да сричат, да театралничат и да имитират кино. Нито пък български режисьор би могъл да режисира нещо с подобен мащаб. Защо – това е предмет на друг и много дълъг разговор.

Още по-абсурдното е, че такава надменност и направо глупост демонстира един посредствен актьор и виден халтураджия. Чийто специалитет не стига по-далеч от това да се прави на мачо и да гледа лошо в кадър с цигара в ръка. Сещаме ли се за една негова ярка роля от екрана или сцената? Как тогава да си обясним поведението му – проява на лош вкус, липса на възпитание, нарцисизъм, тежка комплексарщина… През миналата година пак Блатечки заяви, че попиконата Лейди Гага играела в „Роди се звезда” като кандидат-студентка за ВИТИЗ и била перфектна за ролята с „големия си нос, с дебелия си задник”…

След като онази вечер Брад Пит взе „Оскар” за второстепенна роля, той си призна, че и в момента продължава да изучава играта на Хоакин Финикс и че иска да прилича на него. Но за наш Асенчо Финикс в „Жокера“ е гола вода и може само да му гледа номера на фланелката.

Още от Блатечки: „…Не смятам, че това е върховото актьорско постижение, определено. (…) Ами политика, това е положението. Много е лесно да се кривиш. Много е лесно да се правиш, че имаш гърбица, да се смееш изкуствено, да танцуваш и да се правиш на… крив човек. Това е лесно – хората, които се занимават с тази професия, знаят”.

Ей затова няма да помиришем „Оскар”. Заради жалкото високомерие и самонадеяност на дилетанти, вгледани в пъпа си. Затова български актьори само ще сънуват червения килим на Долби тиътър. А Асен ще си пуши цигарата, ще си пие бирата и ще обяснява колко некадърен е Брад Пит и колко дебела е Анджелина Джоли.

Виж още:Блатечки за Хоакин Финикс: Много е лесно да се кривиш! Народът: Като е лесно, изкриви се и ти!„Оскара ще го вземе Хоакин Финикс. Това на всички е ясно. Според мен… аз лично се сещам поне за 50…Feb 11 2020skafeto.com

loading...