Брад Пит се отказва

Чувствам се страшно изморен. Сякаш съм в последния семестър. Това сподели 58-годишният актьор Брад Пит пред списание GQ. Той обмисля внимателно какво му предстои занапред в живота, след като изминаха близо 6 години от развода му с Анджелина Джоли.

Все по-рядко се появява на големия екран, вероятно повече работи като филмов продуцент, а не като актьор.

Холивудската история на Пит започва в Лос Анджелис, Калифорния, на 22 години, след като напуска Университета на щата Мисури, учил е там журналистика, за да стане художествен директор.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

„Аз съм едно от онези същества, които говорят чрез изкуството“, обяснява Пит. „Просто искам винаги да правя изкуство. Ако не го правя, умирам по някакъв начин.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Освен с филми Брад Пит се занимава и със скулптури, с мебели и домове, а също и с музика. В Холивуд той успява да пробие и става една от най-големите филмови звезди в днешно време, правейки около 20 милиона долара на филм.

В живота му обаче е имало и много проблеми – като депресията, цигарите и алкохола.

Пит споделя и за други, които се появяват в социални среди, особено на партита. Актьорът трудно запомня нови хора, не разпознава лицата им и се страхува, че това е довело до определено впечатление за него: че е отдалечен, недостъпен, погълнат от себе си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

Но истината е, твърди той, че той иска да запомня хората, които среща, и се срамува, че не може. Той никога не е бил официално диагностициран, но смята, че може да страда от прозопагнозия – невъзможността да се разпознават лицата на хората.

След развода си с Джоли Пит прави някои радикални промени в живота си, част от които – спирането на цигарите и алкохола.

Сега той свири на китара, записва сънищата си всяка сутрин, за да разбере смисъла им, и се занимава с продуцентската си компания „Plan B Entertainment“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial)

„Той е една от последните останали филмови звезди на големия екран. Той е просто от различна порода мъже. И честно казано, не мисля, че можете да опишете точно какъв е той, защото това е като да описвате звездно сияние“, казва известният американски сценарист, продуцент, режисьор и актьор Куентин Тарантино за Брад Пит.


loading...