Бриджит Намиотка

Бившата американска състезателка по фигурно пързаляне Бриджит Намиотка се е самоубила на 32-годишна възраст. Новината беше съобщена от нейните родители в интервюто им за „USA Today“.

“Бриджит стана жертва на своите дългогодишни страдания и пристрастеност към лекарства в резултат на получената травма след изнасилването. Тя беше прекрасно дете и отличен спортист. Тя не успя да се възстанови психически. Надяваме се, че нейният случай ще привлече внимание върху ужасния ефект на сексуалното посегателство върху жертвите“, заявиха семейство Намиотка.

Бриджит Намиотка се самоубила още през юли, но една сега нейните родители споделиха за смъртта ѝ. Тя беше една от жертвите на бившия си партньор в двойките на фигурното пързаляне Джон Кофлин. Двамата се състезаваха заедно в периода 2004-07 г.

Преди няколко години Кофлин беше осъден за изнасилването на поне 10 жени. Една от жертвите е именно Намиотка. Олимпийската бронзова медалистка Ашли Уогнър също обяви, че е била жертва на сексуално посегателство от страна на Джон Кофлин през 2008 г. Тогава тя е на 17 години, а той на 22.

Джон Кофлин се самоуби през 2019 г., след като беше признат за виновен от съда по обвиненията за изнасилване. Процесът беше един от най-големите скандали в историята на американското фигурно пързаляне.


loading...