БТВ Слави глоба защо слави напусна бтв
Слави Трифонов

Слави Трифонов разтури калимерата с БТВ, но медията още му бере гайлето! Съветът за електронни медии е наложил на частната телевизия глоба в размер на 15 хиляди лева заради скеч за папата със сексуален намек.Така ли ще оправя държавата? Не е за вярване на кого стана шеф Слави ТрифоновСлави Трифонов кани роднини и приятели да работят за него. Шоуменът успя да ангажира и сестра си, ко…Sep 1 2019skafeto.com

На 23 април тази година срещу „БТВ Медиа Груп“ е съставен Акт за установяване на административно нарушение. То е свързано с повторение на Шоуто на Слави от 18 март.

Контролният орган е засякъл, че скеч с участието на Краси Радков в ролята на Ибн Ебн Ал Камил, на тема посещението на папа Франциск в Обединените арабски емирства, съдържа сексуален намек. Скечът е маркиран с пиктограма, че е неподходящ за лица под 16 години, който обаче стои на екран само в рамките на изявата на Краси Радков – около 5 минути.

„С разпространението на 18.03 на предаването „Шоуто на Слави“ от 12:34:58 ч. до 13:33:23 ч. по програма „БТВ“, без да даде ясно обозначение като неподходящо за деца в началото на предаването и след всяко прекъсване за реклами, както и като не се е съобразил, че подобно съдържание, което сам определя за вредно за лица под 16 години, трябва да бъде излъчвано между 22.00 и 6.00, доставчикът на медийни услуги „БТВ Медиа Груп“ ЕАД не се е съобразил с разпоредба на Закона за радио и телевизия, според която доставчиците не медийни услуги са длъжни да не допускат предоставяне на разпространение на предавания, които са неблагоприятни или създават опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социално развитие на децата“, се казва в Наказателното постановление.
Въпреки писменото възражение от упълномощен представител на БТВ контролният орган на електронните медии в България е категоричен в законосъобразността на акта.

„От преглед на излъченото съдържание е видно, че то без съмнение е неподходящо за разпространение в този часови пояс поради грубо сексуалния намек на шегите, като това очевидно е преценено и от сценаристите на предаването като неблагоприятно за деца под 16 години“, посочва Розита Еленова, и.д. председател на СЕМ.

loading...