български актьори marvel

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Българската актриса Ирмена Чичикова участва в 2 епизода от телевизионния минисериал „Тайно нашествие“ (Secret Invasion), а героинята и се нарича Крийга, става ясно от страницата на сериала във филмовата енциклопедия IMDB, предаде БТА.

Освен нея във филма взима участие и друг български актьор – Венцислав Янков, в ролята на командир от Федералната служба за сигурност на Русия. Той също се появява в два от епизодите на сериала, а у нас е познат от сериала „Под прикритие“ и други български и чужди продукции.

Това е още един пробив на талантлива българка във вселената на „Марвел“, след като по-рано Мария Бакалова участва в „Пазители на галактиката 3“.

„Тайно нашествие“ е създаден от сценариста Кайл Брадстрийт и е част от вселената на „Марвел“, като се разпространява чрез платформата Disnеy+. Филмът е със рейтинг 7 в IMDB, което е доста висока оценка от страна на зрителите.

Освен българската актриса в минисериала участват още звезди като Самюел Джаксън, Емилия Кларк, Оливия Колман, Дон Чийдъл.

Чичикова спечели международно призвание с участието си в наградения със „Златна мечка“ на кинофестивала в Берлин филм „Не ме докосвай“. Позната е и от ролите си в българските филми „Доза щастие“, „Аз съм ти“ и „Виктория“.