Васко Жабата

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Прочутият лирически герой Васко Жабата от кючека „Комбайна вършачка“ на оркестър „Камчия“ е стигнал чак до Шотландия. Това обяви пред Телеграф издателят Марин Маринов. Той се похвали, че хитът гърми във всички държави на Балканите с изключение на Румъния, но най-вероятно скоро и там ще избухне.

История

Продуцентът от „Сънрайз Маринов“ върна лентата назад и разказа историята на най-актуалното музикално изпълнение в момента. „Песента „Комбайна вършачка“ е в репертоара на оркестър „Камчия“ доста по-отдавна. Но през 2003 г. записахме диск, с който да отбележим 20-годишнината от създаването му, и събрахме най-добрите им изпълнения. Именно тогава я издадохме за първи път, но ми е много чудно как чак сега стана този фурор. Необяснимо е“, сподели Марин Маринов.

Цеца Мецата

Той разкри още, че „Камчия“ е семеен оркестър, основан от Мария и Иван Иванови, които дълги години са работили в ансамбъл Варна. Двамата им синове също са постъпили в състава един след друг – Борис свири на гайда, а брат му Петър – на клавир. Ангел Павлов е името на човека, който представя „на китара – Васко Жабата, на микрофона – Цеца Мецата“ в култовата песен. От много години той работи като корепетитор на танцов състав във Варна, а в останалото време е солист на оркестър „Камчия“ заедно с Мария Иванова, а по-късно към тях се е присъединила и снахата Снежана. „Вече са им открили личните профили във Фейсбук и заливат с по 200 съобщения на ден всеки един от оркестъра. А те са много скромни музиканти“, каза още издателят им Марин Маринов.

Още от Лайфстайл