Векилска личен живот

Мариана Векилска не спира да изненадва с промени в професионалния си и личен живот. От седмица насам водещата на обзорното предаване „България в 60 минути“ по БНТ работи и на второ място, защото не ѝ стигали парите. Новата ѝ позиция обаче съвсем не е свързана с телевизията или журналистиката, а с йогата, пише Ретро.

Мариана станала сертифициран инструктор в зала за йога класове, намираща се точно срещу сградата на националната телевизия. Така тв водещата притичвала от едното на другото си работно място буквално за секунди.

Тя водела сеанси в понеделник и петък от 13 часа. За да стане преподавател обаче, преминала през едногодишно специализирано обучение, след което взела кетап за сертифициран инструктор. Справка показва, че урок по йога при Векилска, преминаващ в рамките на 1 астрономически час, струва 15 лева на човек. Това дава възможност на журналистката да си докарва солидни допълнителни доходи към заплатата си от телевизията, възлизаща на няколко хилядарки. Ръководството на БНТ и колегите ѝ знаели за новото начинание и я подкрепяли. Тя разчитала именно на колежките си, както и на близки и познати, които да посещават класовете ѝ поне на първо време, докато си натрупа кръг от клиенти.

Мариана не е запалена по йогата отдавна и не се влюбила в упражненията от самото начало. Когато приятелка я завела, ѝ се сторило прекалено скучно за човек като нея, който е свикнал на динамика и е практикувал винаги по-интензивни спортове. През годините журналистката е танцувала модерен балет, занимавала се е активно с аеробика, плуване и ски, а в най-добра форма бе в годините, в които не излизаше от боксовата зала и бе станала почти професионалистка на ринга.

След катарзиса, който преживяла в личен план покрай раздялата с мъжа си Симо Колев и заминаването ѝ да работи в Брюксел, Мариана решила, че има нужда да се успокои и освободи от натрупаното напрежение и пак тръгнала на йога. Първоначално била само клиент, но впоследствие решила да разшири кръгозора си. Минала през 200-часово обучение и няколко изпита, за да стане инструктор. Въпреки че гони 50, журналистката не спира да любопитства и да се развива. Преди няколко години пък изуми всички, след като изкара курс за капитан и взе тапия за управление на кораби до 40 тона.

Виж още:Бащата на Мариана Векилска си търси жена по интернетКато интернет донжуан се изявява бащата на тв водещата Мариана Векилска. Пенсионерът Борис живее сам…Nov 23 2020skafeto.com


loading...