ветко арабаджиев

Освен всички други главоболия за хотелиерът Ветко Арабаджиев, сега на главата му се стоварва и загуба с около 1 500 000 лева заради фалита на „Томас Кук”. Близо 50 хотела по Черноморие са заплашени от финансови загуби за милиони заради фалита на един от най-големите британски туристически агенции. От „Томас Кук” вече обявиха, че влизат незабавно в процедура по обявяването на фалит.

Към настоящия момент у нас са около 6000 чужди туристи, дошли чрез „Томас Кук” и негови поделения в различни държави, огромната част от които от Германия – около 4 хил. души. От българския партньор на компанията „Астрал холидейз” вече съобщиха за случаи, в които хотелиери искат плащане от туристите на компаниите от групата.

По думите на министъра на туризма Николина Ангелкова много хотели по Черноморието са изправени пред риск от „доста милиони левове загуби” заради обявения в понеделник фалит. До момента с министерството са се свързали 25 хотела, които работят с дружеството и имат вземания от него, но общият им брой вероятно е около 50.

Става въпрос за плащания в пиковите месеци юли и август, които според договорите на хотелите с „Томас Кук” се правят 60 дни след отпътуването на туристите от хотела. Вземания от туроператора имат и други партньори като транспортни фирми, например.

Разследване на сайтът lupa.bg показа, че един от големите губещи от фалита на световния туроператор е Ветко Арабаджиев.

Обвиненият в пране на пари бизнесмен разполага с над 13 000 легла, около четири хиляди от които са по морето в 8 четири- и петзвездни хотела – близките до Свети Влас „Роял Касъл Дизайн & СПA”, „Роял Бей”, „Роял Парк”, „Андалусия Бийч”, „Атриум Бийч” и „Вили Елените”, „Чайка Бийч Резорт” (Слънчев бряг) и „Хасиенда Бийч” (Созопол).

Инспектори влязоха в елитния комплекс на Арабаджиеви на моретоСигнали за нарушения в затворен комплекс, собственост на семейство Арабаджиеви, са причината за обща…Jun 29 2019skafeto.com

По непотвърдени официално данни от шестте хиляди чужденци у нас поне 1000 са настанени в хотелите на Арабаджиеви. Десетдневните олинклузив ваканции в базите на олигарха струват средно по 150 лева на вечер, т.е., за почивката си гостите от Европа плащат по 1500 лева пакетна цена. Така излиза, че хотелите на Ветко са „назад” с около 1,5 млн. лева.

Така, докато баровецът от Асеновград търка ареста, туристическият му бизнес, управляван от фирмата „Виктория Груп”, потъва сериозно. Точният брой на туристите на „Томас Кук”, настанени в хотелите на подсъдимия Арабаджиев, не е ясен на 100%, но е сигурно, че асеновградчанинът е сред най-засегнатите.

След обявения фалит на доскорошния хегемон в туризма лъсна новината, че по света има около 600 хил. туристи чрез различни звена на групата, които са на почивка в чужбина. Около 150 хил. от тях са британци.
Спецсъдът взе решение за Ветко АрабаджиевСлед първоинстанционният и апелативният спецсъд взе решение да не освобождава бизнесмена Ветко Араба…Aug 6 2019skafeto.com

loading...