виц

Ако смятате, че на държавата не й пука за вас – това изобщо не е вярно!
Опитайте се да не платите данъците си поне веднъж и ще усетите нейната загриженост.
***
Един дългогодишен бръснар решил, че е крайно време да посвети сина си в занаята. Завел го в салона си и му дал да подстриже първия клиент. Започнал синът да подстригва, а старият бръснар го гледал да не сбърка нещо. Синът обаче неопитен, треперят му ръцете, все пак му е първо подстригване и без да иска порязал ухото на клиента.
Бащата се ядосал и тръгнал да удря шамар на сина си. Синът обаче се дръпнал и стария бръснар вместо на него ударил шамар на клиента.
– Ужасно много се извинявам господине, а ти много внимавай какво правиш – обърнал се той към сина си. Синът още по-притеснен след този случай още повече му треперели ръцете и без да иска отново порязал клиента.
– Идиот! – викнал баща му и тръгнал отново да му удря шамар. Но синът пак се дръпнал по рефлекс и стария бръснар ударил пак шамар на клиента.
– Много много съжалявам! Повече няма да се повтори, обещавам Ви! – казал бащата и погледнал със строг поглед към сина си. Той отново започнал да подстригва, но разбираемо още по-притеснен. Ръцете му вече толкова треперели, че без да иска направо отрязал ухото на клиента, а той казал:
– Шшшт… ритни го под стола това ухо, че баща ти ако го види и двамата ще ни пребие!

***
Един мъж отишъл на лов с приятели. Не щеш ли обаче, по невнимание, един от тях го прострелял с дребни сачми в мъжкото му достойнство. Веднага го откарали болницата. След операцията при него влязъл хирургът. -Направих всичко каквото можах. Ето ти тук визитката на брат ми. -И той ли е хирург – заинтересувал се мъжът? -Не. Той е флейтист. Ще ти покаже как да си поставяш пръстите върху оная ти работа, така че като пикаеш да не ти пръска урина в очите.

***
Военен парад. Президентът приема парада. Пред него минават танкове, артилерия, вътрешни войски, в небето трещят вертолети и самолети… След поредната рота униформени войници се задава каре от дребни хорица с костюми и дипломатически куфарчета.
– Какви са тия? – пита шашнат президентът.
– Най-страшното ни оръжие! – отговарят генералите. – Чиновниците от финансовото министерство. За нула време могат да разкажат играта на всяка държава.

loading...