виц зима

Виц на деня: Зима. Детска градина. Следобед. Децата се подготвят за тръгване и възпитателките и лелките помагат при обличането. Четиригодишният Ради нещо се бави с обувките и една от лелките идва на помощ. Високите обувки на хлапето влизат с мъка, сякаш са с поне два номера по-малки, но накрая, потънала в пот, жената се справя, само за да чуе:
– Ама те са наобратно!
Поглежда и се вцепенява – наистина дясната и лявата са разменени. Оказва се, че процесът на сваляне е почти толкова трудоемък, колкото и слагането. В края на краищата, обувките заемат полагаемите им се места, а Ради съобщава:
– А това не са моите обувки!

Лелката буквално се изприщва, нервно (но далеч по-бързо, благодарение на натрупания опит) ги сваля и пита:
– А къде са твоите?
– Вкъщи. Татко ги залепи, а аз днес съм със старите обувки на батко Влади.
Едва сдържайки се да не закрещи, лелката подновява усилията по поставянето на зимното снаряжение. Когато най-после приключва, оглежда детето, после разравя и шкафчето му и със смес от надежда и отчаяние пита:
– А къде ти са ръкавичките?
– Като дойдох сутринта, ги сложих в обувките…Прибира се съпругът и гледа жена му завързана за един стол със запушена уста. Жена, какво става? Крадци ли?Прибира се съпругът и гледа жена му завързана за един стол със запушена уста.
– Жена, какво става? К…
Mar 22 2018skafeto.com

*** *** ***
Моше седи тъжен в кръчмата. Барманът се приближава до него и съчувствено го пита:
– Защо си така мрачен?
– Ами… преди три месеца почина вуйчо ми. Вярно, остави ми наследство – 100 000 долара. По миналия пък умря леля. Е, тя ми остави 50 000 долара. Миналия месец пък почина баща ми… и ми остави 200 000 долара плюс имотите.
– Да, разбирам причината за скръбта ти – отвръща барманът.
– Аха. А този месец – нищо…

*** *** ***
С компанията си разпределяхме ролите за Коледа – кой ще е Дядо Коледа, кой ще е Снежанка… На мен се падна ролята на Рудолф – да влача багажа и да карам колата.
Един мъж заминава в командировка и казва на жена си: Сийке, като замина, ако ми изневеряваш, поне взимай париЕдин мъж заминава в командировка и казва на жена си:
– Сийке, като замина, ако ми изневеряваш, поне …
Mar 22 2018skafeto.com

loading...