Кореспондент на БиБиСи пристига в български град. Задачата му е да напише пропагандна статия за живота на простите хорица в посткомунистическото общество. За да стане статията колкото се може по-зловеща, той влиза в една кръчма и задава въпроси на най-пияния човек в нея:
– Кажете ми, господине – при нас във всяко семейство има кола, а при вас има ли кола?
– Има по всяко време, колкото коли си поискаш! Само трябва да кажеш. Искаш ли да демонстрирам?
– Ами, добре – съгласява се учуденият кореспондент. – Може ли две коли?
– Добре – казва пияният и го фрасва. Журналистът пада, а пияницата продължава обяснението: – Ето, сега ще пратят две коли: една за теб – линейка и една за мен – полицейска…
***** ***** **** ***** ***** ****** ***** ***** ***** ****** ***** ******Синът се кара с родителите си: Искам свобода, бира, момичета! Излизам и не се опитвайте да ме спрете– Ти месо ядеш ли?
– Не.
– А риба?
– Също не хапвам.
– Да не си вегетарианец?
– Не, пенсионер съм.
*…
Aug 16 2018skafeto.com

Един ден малкият Иванчо закъснял за час. Отворил тихо вратата на класната стая, погледнал – учителката била с гръб към него и се промъкнал пълзешком до чина си. Тъкмо седнал и учителката се обърнала, видяла го и му казала:
– Иванчо, баща ти… така ли влиза вкъщи – тихо и с пълзене? Я излез и влез, както го прави баща ти.
Излязъл Иванчо и след малко вратата се отворила с шут, появил се той с димяща цигара в устата, треснал вратата, извадил цигарата от устата си, загасил я на пода и креснал:
– Е, скъпа, не ме очакваше, нали?На една блондинка и омръзнало да слуша вицове и да й се подиграват за цвета за косата, затова взела решение да си боядиса косата…

 

loading...