Вицове

На село живеела страшно красива девойка. Мнозина кандидати идвали, за да искат…

На село живеела страшно красива девойка. Мнозина кандидати идвали, за да искат...

На село живеела страшно красива девойка. Мнозина кандидати идвали, за да искат ръката й, само че родителите й били доста претенциозни, защото искали най-доброто за детето си. Само че времето си минавало и един ден майката се изплашила, че единствената й дъщеря може да си остане стара мома. Тогава всички решили, че ще приемат поредната оферта и ще я омъжат. Още същата вечер на гости дошли семействата на два момъка. Едните били доста богати, докато другите не. Започнали заедно разговор. Първи се изказали заможните:
– Ние притежаваме ниви, животни, земи и къщи.В селската кръчма се събрала ловната дружинка. Един през друг се разказват най-невероятни истории, а баш-ловецът Бай Пешо…

Вашата дъщеря цял живот ще носи злата, хубави дрехи и коприни, от нищо няма да е лишена. Единственото, което ни тревожи е, че не знаем синът ни що за любовник е.
По-бедното семейство чуло това и окуражено казало:
– Ние сме бедни хора, нямаме ниви, земи и къщи, но за сметка на това нашият син се слави като един от най-добрите любовници в цялата околия. Дъщеря ви може и да си легне гладна, но недолюбена – никога!
Родителите на девойката изпаднали в тежък размисъл. В крайна сметка те си били обещали да приемат следващата оферта, нямало мърдане. Майката подканила дъщерята да вземе окончателното си решение. Девойката станала й казала:
Мале, ти нали ме знаеш, че я не съм много по яденето…

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
България има повод да се гордее с поредния талантлив наш сънародник, получил международно признание. Богдан…
error: Съдържанието е защитено!