Руският президент Владимир Путин посреща 69-ия си рожден ден днес. Въпреки празника си, Путин има работни планове за деня, но със сигурност вечерта ще отбележи деня със семейството и приятелите си, каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. Както е известно руският лидер е разведен и поне официално не се е появявал през последните години в компанията на жена.

През септември в продължение на две седмици Путин бе в самоизолация, след като няколко души от близкото му обкръжение се разболяха от Ковид. Държавният глава е ваксиниран със „Спутник V“.

Това не е първият рожден ден, който държавният глава прекарва, без да прекъсва работната си програма. През 2020 г. Путин посвети първата половина на деня на работата по вътрешната политика и на международните телефонни разговори. Традиционно Путин прекара остатъка от деня с приятели, семейство и приятели.

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ) Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

През 2005 г., на 7 октомври, Путин се срещна с лидерите на Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан на срещата на високо равнище на Централноазиатската организация за сътрудничество, и проведе разговори с германския канцлер Герхард Шрьодер.

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

През 2002 г. държавният глава отпразнува 50-ия си рожден ден в Кишинев, където взе участие в срещата на върха на ОНД, а след това замина за Москва и даде вечеря за членовете на руското правителство, ръководството на Федералното събрание, висшите съдебни органи, прокурори, правоохранителни органи и висши военни ръководители.

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

Родом от Ленинград, Путин празнува няколко пъти рождения си ден в Санкт Петербург или района на Ленинград. През 2012 г. в кръга на семейството и приятелите в северната столица той отпразнува 60-ия си рожден ден, през 2010 г. участва в среща за изпълнението на програмите за развитие на федералните университети и среща с активистите на Ленинградската федерация по търговия Съюзи, през 2008 г. той присъства на сесия на Общото събрание на Интерпол и участва в представянето на филм за джудо.

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

През 2000 г. имаше бизнес среща с президента на Световната банка Джеймс Волфенсон, през 2003 г. – среща с избрания губернатор на града Валентина Матвиенко и художници, през 2004 и 2006 г. Путин също отбеляза рождения си ден в родния си град.

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

Но през 2014 г. руският президент избра да си вземе почивен ден и да отиде в сибирската тайга – да се отпусне и да прекара време сред природата. Според Путин той е извървял почти девет километра през планините. Обикновено компания на Владимир Владимирович по време на неговата почивка в Сибир прави военният министър ген. Сергей Шойгу, който преди това беше министър на извънредните ситуации. През 2019 г., както каза Песков, Путин отново отпразнува рождения си ден с близки до него хора.

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

През 2015 г. Путин вкара седем гола на 7 октомври, играейки на леда на Puck Arena в Сочи като част от отбора на NHL Stars. Тя победи Националния отбор на нощната хокейна лига с резултат 15:10. През 2001 г. Путин отпразнува 49-ия си рожден ден със семейството си в резиденцията си в Ново-Огарьово край Москва.

Владимир Путин на 69 (ХИТ СНИМКИ)

Някои от най-необичайните подаръци, които Путин е получил на рождения си ден, са двумесечно усурийско тигърче, дарено след това на Салентския парк в Геленджик, копие на шапката на Мономах и кристален крокодил. Според Песков традиционно повечето подаръци се изпращат в библиотеката на президента и се съхраняват там, но някои подаръци от приятели и познати Путин пази лично за себе си.

Миналата година навръх 68-ия рожден ден на Владимир Владимирович Русия извърши успешно изпитание на хиперзвукова ракета. “Работата по системата “Циркон” и успешното изпитание е голямо събитие, не само за въоръжените сили, но и на цяла Русия. Оборудването на нашата армия и флот с най-новите оръжия, които нямат аналог в света ще осигури дългосрочно отбранителните способностите на страната ни”, заяви тогава Путин.


loading...