Апартаментът на Стефан Данаилов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Стефан Данаилов не доживя синът му Влади да го дари с родно внуче, но през целия си живот е обичал като свои децата на доведения си наследник – Росен Цанков.

Приживе Ламбо неведнъж е споменавал, че внучетата на съпругата му Мария са и негови и ги обича, сякаш са му собствена плът и кръв. Въпреки че нямат биологична връзка, вероятно времето, прекарано с един от най-големите ни актьори, е повлияло на Виктор и Александра също да припознаят изкуството за свой път. Докато бяха все още тийнейджъри, Данаилов обичаше да се шегува, че не искали да чуят за театъра, макар да се опитвал всячески да ги накара да заобичат сцената. Трудно се съгласявали да ходят и по премиерите му. Към днешна дата обаче и двамата са косвено свързани с призванието на Ламбо.

Внукът му Виктор е сред най-талантливите ни млади оператори, а в момента работел за продуцентската компания на създателя на сериала „Под прикритие“ Димитър Митовски. Дебюта си зад камера Вики направил още по време на снимките на „Стъклен дом“, където Стефан Данаилов имаше главна роля. Внучката Александра пък е увлечена по рисуването, освен това работи в екипа на младежко радио.

Всъщност Виктор и Александра са близнаци. Те са деца на Росен, който е син на Мария Данаилова от първия й брак с режисьора Вили Цанков. Самият Росен също е завършил операторско майсторство в НАТФИЗ и започва кариерата си като оператор, но впоследствие се пренасочва към продуцентска дейност. Сега синът му върви по неговите стъпки.

След смъртта на Ламбо имаше спекулации относно неговото завещание. Още докато не беше постъпил в болница, артистът сподели, че ще остави на всичките си деца по нещо. Макар биологичният му син Влади от актрисата Ирен Кривошиева да е титуляр на наследството, Данаилов се погрижил и Росен, който до последно се грижи за него, да получи свой дял.

Виж още:Синът на Ламбо проговори: Аз съм основният наследник на Стефан Данаилов„Аз съм основният наследник на баща ми Стефан Данаилов! Занимавах се известно време с документите по…Jan 23 2020skafeto.com


loading...