Вучков

Солидните банкови сметки на покойния проф. Юлиан Вучков, за които се носеха легенди, се оказали почти празни, алармира Ретро.

Напук на твърденията, че пестеливият интелектуалец е успял да натрупа завидно богатство в годините, в които се трудеше неуморно на няколко фронта, а междувременно живееше скромно, всъщност спестяванията му изобщо не оправдали очакванията на неговия брат Михаил Петров. Той се оказа и единственият му наследник. Дълго време след кончината на професора актьорът от Народния театър Петров изобщо не искал да припарва до банката, за да провери какви са наличностите в авоарите на Вучков, с когото приживе никак не се разбираха и дори бяха в открита вражда. Наскоро Петров отрече да е истина, че брат му му е завещал сметки с наличност от половин милион, разкривайки, че твърденията за това са абсурдни, тъй като е имало години, в които Юлиан дори не е работел и не е получавал никакви доходи, за да успее да спести такива колосални суми.

„Хич не ми пука дали съм единствен наследник. Имам достатъчно, за да мога да живея. Не съм алчен”, отсече известният актьор, който унаследи и апартамента на професора в центъра на София. Жилището на телевизионния доайен се намира на централната столична ул. „Христо Белчев”, където цените на имотите са буквално недосегаеми. Квадратурата му обаче не е голяма, а Михаил Петров побърза да се отърве от имота малко след смъртта на брат си, като го продаде на заможни собственици, които го отдавали под наем.

„Просторният” апартамент до НДК е всъщност на смешната площ от 60 квадрата. Навсякъде говорят, че е огромен и наследствен, а не е такъв. Не отговаря на истината и това, че е ябълката на раздора ни. Жилището го даде на брат ми Георги Йорданов – министър на културата по времето на соца. Професорът си го е платил със свои пари. Пак казвам – само 60 квадрата е площта. В момента заможните хора имат тоалетни и бани с тези размери”, гневи се братът на Вучков. Преди да го продаде, Михаил влязъл само един път в дома на покойния телевизионер, като постоял в антрето едва 5 минути.

Този септември ще се навършат 3 години, откакто телевизионната легенда проф. Вучков напусна света на живите. За гроба му не се грижи неговият брат, а близка приятелка и бивша съседка на професора, която отскача редовно до вечния му дом. Колкото и да не се понасяха, Михаил Петров присъстваше на погребението на брат си, което обаче беше организирано от траурен агент, приятел на професора. Проф. Вучков е бил кремиран и положен в гроба на своята майка на Малашевските гробища в София, както приживе е бил пожелал.

От своя страна Михаил Петров има наследници – син, кръстен на него, който е лекар, както и две внучета.

Виж още:Премиерът Гълъб Донев вдигна сватба и стана дядо (СНИМКИ)Новият служебен премиер Гълъб Донев е омъжил дъщеря си и е станал дядо на внуче седмици преди назнач…Aug 4 2022skafeto.com


loading...