https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Преди дни Галена изпрати в „бана“ свой почитател, който я сравни по визия и гласови данни с Преслава, видя „България Днес“. Постъпката на Галена повдига завесата над истината за отношенията между двете фолкзвезди, които наскоро обявиха, че отново са първи дружки. Поведението им обаче, поне в социалните мрежи, говори, че отношенията им остават обтегнати. Коя е причината за техния конфликт, засега остава загадка за широката публика.

Фенове на фолка коментират, че Галена и Преслава не са възстановили личната комуникация помежду си, а само имитират сдобряване. Двете изпълнителки, подозират познавачи на жанра, са използвали медиите, за да накарат обществото да им повярва, че неразбирателството им е останало в миналото.

Няколко години се твърдеше, че топ красавиците на попфолка спрели да разговарят, след като Галена завидяла на колежката си заради наградата „Певица на годината“ през 2017-а. Дотогава двете бяха неразделни, направиха общ хит, записаха дуетния си хит „Хайде, откажи ме“ и дори живяха под един покрив, припомня самата Галена.

Според слуховете половинката на търновския бизнесмен Галин се обидила, че приятелката й отново взима приза, след като го е получила и предишната година. Не се явила дори на церемонията, което пък накарало Преслава на свой ред да се засегне жестоко.

„Всеки си има версия за нещата. Все пак съм го изговорила и с нея. Преслава има своя версия, аз имам своя. Нека да запазя моята за себе си“, каза пред медиите Галена. Тя допълни, че е нормално да има кризи и неразбирателства в едно приятелство. „Може би и двете допуснахме да се случи в нашите отношения“, смята певицата. Дружбата им, датираща от над 15 години, е приключила, но тя продължавала да уважава колежката си. Галена изрази убеденост, че и Преслава я уважава. „Никога не сме се карали. Просто настъпи едно мълчание между нас“, сподели Галена.

Наскоро и Преслава наруши омертата да не коментира публично нищо, свързано с нейната дългогодишна дружка №1 в гилдията.

„Не сме скарани с Галена. Говорим си, просто не сме толкова близки, колкото преди. Тя винаги ще е моето слабо място“, написа в инстаграм Преслава.

Друг слух пък набърка като причина за смразяването между двете Фики Стораро. Галена и Преслава влезли в конкуренция за вниманието му, но коя е излязла победителка, и тримата не обелват дума. Факт е обаче, че Галена набързо задоми младия си колега и дори стана кума на сватбата му.