Галина Хътчинс

Семейството на Галина Хътчинс, операторката, убита на снимачната площадка на филма „Rust“ миналата есен, е подало иск срещу Алек Болдуин, продуцентите и други членове на екипа. Алек Болдуин „безразсъдно застреля и уби“ Галина, твърдят роднините.

Хътчинс беше простреляна смъртоносно през октомври миналата година по време на репетиция на сцена за филма, който се снима близо до Санта Фе, Ню Мексико. Режисьорът Джоел Соуза също беше ранен при стрелбата, която се случи, когато Болдуин тренираше да стреля с оръжието, припомня Дир.бг.

В иска, подаден в Санта Фе, се посочват многобройни нарушения на стандартите от страна на Болдуин и други лица, които отговарят за безопасността на снимачната площадка, обяви адвокатът Брайън Паниш на пресконференция във вторник.

В документа се твърди още, че продуцентите са „намалили разходите“, като специално се отбелязва, че те „съзнателно са наели напълно неквалифициран оръжейник“.

„Продължаваме да си сътрудничим с властите, за да установим как изобщо са попаднали бойни патрони на снимачната площадка на филма. Всяко твърдение, че Алек е бил безразсъден, е напълно невярно. Той, Галина и останалата част от екипа са разчитали на двамата специалисти, отговорни за проверката на пистолета, че той е „студен“ – което означава, че е празен“, казва Дайър, адвокат на Болдуин и другите продуценти на филма в изявление за „CNN“.

„Този протокол е работил при хиляди филми, с милиони изстрели, като никога досега не е имало инцидент на снимачната площадка, при който истински куршум да е наранил някого“, добавя той.

По време на интервю с Джордж Стефанопулос от „ABC“ в края на миналата година Болдуин каза, че двамата с Хътчинс са обсъждали как тя иска да постави ръката му, преди пистолетът да гръмне и тогава каза: „Никога не бих насочил пистолет към някого и след това да натисна спусъка.“

„Пистолетът трябваше да е празен. Казаха ми, че ми е връчен празен“, каза Болдуин в интервюто. „Има само един въпрос, който трябва да бъде решен, само един. И той е: откъде е дошъл патронът?“

Опасенията за безопасността, повдигнати от екипа, остават без отговор, се посочва в иска, като се цитират 15 конкретни протокола за безопасност, за които се твърди, че са били нарушени, включително използването на истински пистолет.

Паниш, който представлява съпруга на Галина – Матю и малкият им син, показа и близо 10-минутен видеоклип, който включваше кратка, анимирана възстановка на стрелбата, довела до „трагична смърт на Галина Хътчинс“. Детайлите на възстановката се основават на „твърдения в жалбата, подадена от семейство Хътчинс“, според надпис в началото на видеото.

Болдуин не е направил коментар. Си Ен Ен също потърси за коментар оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд и реквизиторката Сара Закри, какво и продуцентската компания „Rust“, но още без резултат.

Виж още:Нова жалба срещу Алек Болдуин: Играеше „руска рулетка“ с оръжиетоАктьорът Алек Болдуин, който уби неволно операторка на снимачната площадка, е играел „руска рулетка“…Nov 18 2021skafeto.com

Болдуин: Не дръпнах аз спусъка (ВИДЕО)Алек Болдуин заяви, че не е дърпал спусъка на оръжието, произвело изстрела, убил кинооператор по вре…Dec 2 2021skafeto.com


loading...