Гейтс самолет

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Независимо в каква сфера искаме да просперираме или просто се стремим към личностно развитие, винаги хвърляме по един поглед към хората, който са безспорно успешни – и като постижения, и като финансово състояние.

Един от тях е Бил Гейтс – човек, създал цяла империя, който често споделя своите малки тайни за успех, оказали се ключови през годините. Защото промяната започва с малки стъпки и навици, които ни подготвят за големите дела. А най-важни са постоянството и отдадеността.

Най-ценният съвет, който основателят на Microsoft никога няма да се умори да дава на всички, е да четем – колкото се може повече. Затова и често той споделя своите списъци с любими книги, от които е почерпил вдъхновение. А времето, прекарано с книга в ръка, е задължителна част от всяка негова вечер.

Гейтс обича да чете по около час и така заспива по-лесно. И в това няма нищо необичайно, защото според изследване, публикувано в Journal of College Teaching & Learning, дори 30 минути четене намаляват кръвното налягане и ни помагат да се освободим от психическото и емоционално напрежение.

Но преди да се отпусне блажено с книга в ръка, милиардерът има друга задължителна задача – да измие чиниите след вечеря. Дори и да има други желаещи да се заемат с това, Гейтс държи да го свърши сам, защото го намира за успокояващо, предава Inc.

Явно докато мие чиниите, предприемачът успява да изпразни мозъка си от всички мисли и да насочи вниманието си към това на пръв поглед елементарно действие, което за него има ефект, подобен на този от медитацията.

Основателят на Microsoft е поредното доказателство колко важни са навиците, колко е важно да изключваме от време на време и да намерим правилния, своя начин, по който да го правим. И ако не сме от хората, които могат стриктно да организират сутрините си, то може да почерпим опит от Гейтс как да запълним вечерите си.

Вижте още:
Нова измама: За $100 ти вадят чипа на Бил Гейтс от ваксинатаB Pycия ce пoяви нoв вид измaмa, на която би завидял и гениалният комбинатор Остап Бендер – пpoдaжбa…Nov 29 2021skafeto.com

Бил Гейтс очаква да се избавим от пандемията. Ето когаСмъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип д…Nov 18 2021skafeto.com

Първи снимки от сватбата на дъщерята на Гейтс – ДженифърВ края на миналата седмица Дженифър Гейтс и половинката й Найел Насар станаха законни съпруг и съпру…Oct 22 2021skafeto.com


loading...