Григор US Open

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не можа да се възстанови достатъчно бързо, за да изиграе пореден силен мач през последните седмици и трябваше да приеме поражение 2:6, 4:6 от новата първа ракета на Великобритания Камерън Нори.

Така мечтите за първи финал на „Мастърс“-а в Индиън Уелс не се сбъднаха, но за това обяснение може да се намери както в 28-те непредизвикани грешки от ракетата на българина, така и в очевидната липса на достатъчно добра физическа кондиция.

В последните си два двубоя в „Рая на тениса“ той постигна изключителни обрати срещу шампиона от US Open Даниил Медведев и шампиона от „Мастърс“-а в Маями Хуберт Хуркач, като силите му не стигнаха срещу иначе безгрешния Нори.

Британецът заслужава само овации за достигнатия шести финал на турнир от АТР през този сезон, като вече е само на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино. Той не блестеше с нищо, освен с невероятна устойчивост от основната линия и липса на фрапантни грешки, каквито поведе видяхме от Димитров.

Първият сервис на българина също не му вършеше необходимата работа и не му осигури достатъчно лесни точки, които можеха да спестят нервни моменти.

Все пак, Гришо отново напомни за себе си на най-голямата сцена и за седми път игра полуфинал на „Мастърс“ турнир, както и за първи от Париж 2019-а. Във втора поредна надпревара след тази в Сан Диего той стига до предпоследната фаза и създава основания за оптимизъм за нови силни резултати до края на сезона.

Димитров ще се изкачи със седем позиции с натрупаните 350 точки от Индиън Уелс и от понеделник ще бъде 21-ви в световната ранглиста, стига Камерън Нори да спечели титлата в „Рая на тениса“. Ако някого измежду Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили триумфира, то Григор ще е 22-ри.


loading...