Мистерията с денди погребение

„Пребиха го като куче и сега разграбват вещите му!“ – оплака се племенница на Денди. Покойният столичен бохем почина след близо месец в кома. Анна разкрива, че цигуларят Кристофър, който живееше с Денди до мистериозното му пребиване, вече спокойно изнася вещи от апартамента им. По думите й Кристофър е отишъл в нощта след смъртта на Любомир Милчев в дома им и е изнесъл оттам няколко куфара с вещи. Какво е имало в тях, не е ясно. Възможно е Кристофър да е прибрал част от личните си вещи, но може да е взел и други неща, безпокоят се близки на починалия. Бонвиванът има солидна колекция от ценни вещи и антики, до които семейството му няма достъп заради Кристофър. Къде и кой ще прибере неповторимите ценности остава загадка.

„Не сме взели нищо от нещата на Денди. Дори нямаме дрехи, с които да го погребем. Кристофър заслужава да бъде съден за задържане на вещи на починал човек“, категорична е племенницата на покойника, пише „България Днес“. Тя допълва, че тече разследване за случилото се на 17 февруари, но никой не им дава никаква информация.

„В момента правят аутопсия, все още не знаем кога ще бъде погребението.“

Анна разкрива, че Хининус, най-верният приятел на Денди, все още е в Кристофър. Младежът е обещал тази седмица да предаде кучето на семейството на покойния бохем. Кристофър се държал изключително нахално с роднините на Денди и вече месец държал в плен Хининус, казва племенницата на светския хроникьор. Кучето е настанено при роднини на музиканта, без да има яснота защо Кристофър не връща животинката на най-близките на Денди.

„Обещаха ни да ни върнат Хининус тази седмица, но след толкова лъжи ми е трудно да повярвам. Докато не се случи, няма да съм спокойна“, допълва Анна.

Кучето на светския хроникьор изчезва още в деня, когато Денди беше пребит. Според сведенията, които има Анна, Кристофър Кем прибира домашния любимец и отказва да го върне.
Във фаталния ден Денди е намерен паднал на пода в дома си. Безпомощният писател е открит именно от Кристофър, с когото дели не само апартамента, но и живота си. Черепът на Денди е смлян.

Няма пари да погребат Денди
Кристофър

Кристофър, който е уличен музикант и е родом от Плевен, излиза от дома им на 17 февруари в 14 ч. и се прибира няколко часа след полунощ. Намира Денди на земята в локва кръв. Светският хроникьор веднага е закаран в болница „Св. Анна“, където са му направени няколко операции. Денди изпада в кома, а лекарите казаха, че травмите му са много тежки и на писателя ще му е изключително трудно да се пребори за живота си. За жалост, въпреки положените усилия Любомир Милчев почина миналата неделя.

В същото време, докато Денди лежи в кома в болницата, Кристофър бе привикан в 6-о РПУ за разпит, но така и не се разбра какво е споделил с ченгетата цигуларят. По-късно се появиха версиите, че Денди е бил нападнат, за да бъде ограбен, тъй като непрекъснато носел със себе си ценни вещи. Появи се и хипотеза, че светският хроникьор се е спънал и е паднал в дома си, където зверски е наранил главата си. Разследването по случая тече и в момента, но над какви версии работят органите на реда остава загадка.

След случката Кристофър мистериозно се покрива, не отговаря на телефонни обаждания и приятелите му потулват истината около това къде се намира момчето и защо не разказва какво е видял.


loading...