В сребриста мини рокля, велурени черни ботуши до над коленете и снежнобял лоден блесна на откриването на столична изложба срещу насилието актрисата Диана Димитрова.

Преди артсоарето, „раздвоено“ между редакцията на известно БГ издание и нова галерия за съвременно изкуство, театралката-художничка даде показания в МВР за побоя, нанесен ѝ преди няколко години от неин колега.

„Радвам се, че дадох пример и на други жени, жертви на насилие, да не се страхуват да го разкрият публично“, каза бившата муза на писателя Калин Терзийски.

Диана Димитрова продаде своята картина "Стоп на войната" за рекордна за български творец сума

Картината на Диана Димитрова „Стоп на войната“, която се превърна в гвоздея на вернисажа, удари рекордна цена за платно на съвременен БГ художник – 2500 лева. Освен тази картина, с която актрисата изрази още през март своя протест срещу войната в Украйна, тя е изложила още две свои творби в новата галерия, пише България днес.

Диана Димитрова продаде своята картина "Стоп на войната" за рекордна за български творец сума

„След пандемията се налага да живеем и във време на война. Знам, че хората имат нужда от изкуство. Вярвам, че имат. Изкуството е свещена форма на досег с божествената частица, която е във всяко едно човешко същество“, написа малко преди откриването на артакцията срещу насилието в социалката си звездата от „Откраднат живот“.

Диана Димитрова продаде своята картина "Стоп на войната" за рекордна за български творец сума

На изложбата изгряха и други актуални звезди на родната артсцена, колекционери на изкуство, видни столични галеристи начело с Игор Марковски и бизнесмени, фенове на живописта. С ракия от „казана на дядо“ призова да вдигнат тост гостите на изложбата писателят и депутат от ГЕРБ Любен Дилов-син.

Освен с домашна скоросмъртница ВИП ценителите на изкуството се облажиха и с домашна баница с мляко и изискани сладкиши, излезли сякаш от кухнята на най-известните мастършефове у нас.

Последен пристигна във видимо коледно настроение бизнесменът Петър Манджуков, който се чукна с чаша марково бяло вино с Диана Димитрова, въпреки че тя почти не докосна чашата, както и кулинарните изкушения.


loading...