Диана

Исках да провокирам други жени да говорят, не исках да стигам до там, докъдето възнамерявам да стигна, но лицето продължава да ме заплашва и разстрои майка ми. Това каза пред БТВ актрисата Диана Димитрова която преди дни съобщи във Фейсбук, че е била пребита на снимачната площадка от неин колега преди 5 години, а прокуратурата се самосезира по случая.

Актрисата съобщи, че във вторник е получила съобщение по Вайбър от лицето, което после е било изтрито. Тя разказа как се е случило всичко:

„Вечерта, преди да се случи това, ми се обади по телефона, крещейки в истерия, думите са лоши, но беше свързано с произхода ми, тъй като съм от село от Кайнарджа – „Ще те пребия, ще ти съсипя кариерата, само се появи“. Дълги години се обвинявах, че проблемът е в мен, когато съм искала да разбера отговор на въпрос защо лицето вечерта ме заплаши и каза: „Ти само се появи на терен и аз ще те пребия“. Исках да разбера защо. Направих грешката да не си слушам интуицията и от едната стая в рамките на 2 минути да последвам лицето в гардеробната“.

По думите й в този момент той е минал покрай нея и я е ударил в стената:

„Удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно, свлякох се на пода, съборих закачалки. Погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е човекът, който уважавам и работя с него. След това той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и поздравявайки моите родители, майка ми. След 15-20 секунди дойдоха трима души и ме намериха в това състояние и беше обявена обедна почивка“, допълни Диана Димитрова.

Тя каза, че отношенията й с нападателя са били повече от колегиални и приятелски, но това е било тайна.

„Никой не иска да бие тъпана, когато започва някаква връзка. Не мисля, че е имало напрежение, нямаше напрежение“, каза тя, като уточни, че е имало такова след удара.

Диана Димитрова съобщи, че дни след насилието е имало и друга заплаха:

„Другата заплахата дойде няколко дни по-късно пред колеги, с другия екип, с който снимахме, трябваше да обсъдим позиция на камерата. Споделих на режисьора, че ме болят зъбите, лицето каза: „Продължи да говориш и аз ще го направя пак“. Имам свидетели, моите прекрасни колеги“, допълни актрисата.

Тя обясни, че тази седмица е разбрала кои са истинските й приятели и на кого може да разчита.

На въпроса защо не си е извадила медицинско тогава, а само си е направила снимки с телефона, актрисата каза, че е била изманипулирана от друг човек.

„Бях решила, че отивам да си извадя медицинско, затова направих снимките и ги изпратих на мой приятел, и мислех да му кажа – пали си колата и идвай да ме вземеш, отиваме в болница. Трябваше да изчакам за разговор с друго лице. Това лице ме изманипулира с думите: „Какво ще постигнеш?“. Аз бях една прохождаща актриса, която 2 години ходи на кастинги, не се случваха нещата, но си казвах: „Продължавай“. Исках да покажа таланта, как мога да го развия, да стана по-добра. Изпитах чувство за вина“, разказа Диана Димитрова.

„Не беше лесно, но тези дни до мен достигна поредният слух, че през тези години лицето разказва други истории в актьорската гилдия. 2017 г. се случи побоят, 2018 г. отново се срещнахме на снимачната площадка, лицето ме посрещна с усмивка, здрависахме се, как прекара лятото. Малко по-късно лицето ми се обади и каза: „Ники иска твоя контакт за среща с едно малко момиче, осиновена е, много те харесва и иска да се видите. Може ли да дам номера ти“. Направихме срещата, отидох в дома на Ники Сотиров, подарих книжка, направихме си снимки. Той днес ми каза много хубава новина, но не е сега моментът“, допълни актрисата.

Диана Димитрова добави, че, ако нападателят й се беше извинил, е щяло да й олекне. „Когато видя, че човекът осъзнава какво е направил – може би щеше да ми олекне“.
Кой е той? Диана Димитрова каза, че не контактува с това лице и не е в нейното полезрение.
„Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името, но тъй като знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете. Детайлите са важни. Гледах друга телевизия. Журналистите, водещите живо обсъждаха Дядо Коледа или Дядо Мраз. Аз съм дете на прехода, родена съм 90-та година, много силно вярвам в Дядо Коледа, защото Дядо Мраз идва от друго място. Целият юли месец тази година рисувах за изложба, искам да поканя през следващата година, март, хората да дойдат да видят изложбата ми, вече рисувам и с цвят“.

Вярвам в справедливостта и доброто, отбеляза актрисата.

На въпроса защо се е решила да говори, Диана Димитрова отговори:

„Вече аз съм лице на кампания, която е за превенция на насилието – над жени, деца, мъже. Интервюто с Мариана Андонова (бел. р. съпруга на една от жертвите на прокурорския син от Перник) много ме вдъхнови – как един цял град мълчи. Съзнанието ми не може да понесе, че някой може да си позволи това зверство и да бъде прикриван от цял град. Попитайте тези хора, които живеят в Перник, – защо мълчахте всички? Аз имам огромна вина, но ако бях говорила тогава, когато бях току-що завършила студентка, която иска да се реализира в България – кой щеше да ме чуе“.

Има и други записи на изяви на лицето, съобщи още актрисата:

„Сигурна съм, че, когато стигнем докрай – профайлърите ще кажат своята дума, защото тази агресия личи. Има много записи на изяви на лицето. Родителите – майка ми ме пита „Защо, защо не си ми казала“. Тя отиде в чужда държава, научи езика, справи се, много е борбена. Обясних й всички причини защо сега. Баща ми малко се страхува в момента, защото той е дете на друго време, но неговите страхове вече нямат общо с мен. Не мога да мълча, живея в България, избрала съм да се развивам в България. Не искам, вече нямам право да мълча. В едно интервю бях казала – с голямата сила идва и голямата отговорност. Когато си публично лице, ти трябва да говориш само и единствено истината“, категорична е Диана Димитрова.

Виж още:Диана Димитрова призна: Да, Вергов ме пребиДиана Димитрова потвърди разкритието на седмичника „Уикенд“, че колегата й Юлиан Вергов е мъжа, койт…Dec 3 2022skafeto.com

Юлиан Вергов стои зад побоя на Диана Димитрова?Юлиан Вергов е актьорът, пребил от бой Диана Димитрова преди 5 години. Това разкрива сензационно в н…Dec 1 2022skafeto.com

Диана Димитрова назова насилника сиАктрисата Диана Димитрова е била разпитвана повече от 2 часа от прокурор в Софийска районна прокурат…Dec 1 2022skafeto.com

Актрисата Диана Димитрова пребита от колегаАктрисата Диана Димитрова е била жертва на жестоко насилие. Тя е била пребита от свой колега преди 5…Nov 29 2022skafeto.com


loading...