побоя над Диана Димитрова

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство по сигнала на актрисата Диана Димитрова за престъпление от общ характер. „След внимателен анализ на материалите по проверка поотделно и в тяхната съвкупност констатирах, че в случая не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер”, се казва в постановлението. Диана Димитрова е бясна от прокурорското решение на Иво Боев, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление.

Освен показания от актрисата, по случая има разпити на Юлиан Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова. От постановлението става ясно, че именно Вергов е човекът, нанесъл ритник в лицето на Димитрова, както първо в. „Уикенд” разкри. От документа става ясно, че Вергов ѝ е нанесъл побой по време на снимките на сериала „Откраднат живот” през ноември 2017 г. Досега тя не беше казвала името му публично, макар че е правила намеци кой я е нападнал.

Според показанията на Димитрова двамата са имали интимни отношения. На въпросната дата те влезли в гардеробна, където актрисата искала да говори с Вергов, който бил ядосан заради техен телефонен разговор предишната вечер. Версията на Димитрова е, че в помещението била и друга жена – художникът на костюмите на продукцията Велина Павлова. Тя обаче излязла и двамата с Вергов останали сами. Тогава актьорът я блъснал в стената, бутнал я, тя паднала и след това я ритнал няколко пъти, включително в лицето. След това излязъл от помещението, псувайки я, а други хора от екипа ѝ помогнали. Гримьорката напръскала лицето ѝ със спрей, за да не остане подутина. Диана Димитрова твърди, че няколко минути по-късно тя говорила с продуцента Евтим Милошев, който я убедил да не подава жалба, за да не навреди на продукцията. „Какво ще спечелиш от това?”, манипулирал я той. Така Диана не си извадила медицинско, а само снимала синините и нараняванията. Именно тези снимки са представени като доказателство за побоя.

Диана и Вергов

От изключителна важност били думите на Велина Павлова, която е художник-костюми на сериала „Откраднат живот”, по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Павлова обаче опровергава заявеното от актрисата, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата – Павлова, Димитрова и Вергов, и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

Според художничката на костюмите на продукцията най-напред в помещението влиза Вергов, а след него пристига и актрисата, която плачела и била с размазан грим. Докато актьорът се преобличал, Диана Димитрова, видимо разстроена, се вкопчила в него, хванала го за дрехите и започнала да му се извинява. На Велина Павлова ѝ е направило впечатление, че актьорът мълчи и изобщо не желаел да говори с Димитрова. След което я избутал настрани, а Диана залитнала по посока на щендерите с дрехи и паднала на пода между тях. Удари обаче нямало, настоява художничката. Въпреки това Диана Димитрова настоявала, че актьорът я е ритнал с всичка сила в лицето.

„Павлова много се изненадала от казаното от Димитрова и категорично ѝ заявила, че това не било вярно, защото била пряк свидетел на всичко, което се е случило. Въпреки това Димитрова продължила настоятелно да заявява, че била ритната в лицето от Вергов”, пише в постановлението, подписано от прокурора от СГП Иво Боев.

Именно тези показания ядосаха силно Диана Димитрова, която написа:

„Как така в гардеробна дълга 3 метра „има” свидетел жена и тя не прави нищо от елементарна човешка позиция и реакция?”. „Дамата” работи в предаването „На кафе” по Нова телевизия”, уточнява актрисата. Факт е, че от няколко месеца Велина Павлова действително работи в предаването на Гала. Тя отклони поканата на „Уикенд” да разговаря с наш репортер и уточни, че каквото е имала да казва, го е направила пред разследващия прокурор.

Според показанията на Вергов пък конфликтът между двамата тръгнал, защото той установил, че Диана Димитрова общува с дъщеря му в социалните мрежи и поискал това да спре. Вергов обаче отрича двамата да са имали интимна връзка и твърди, че се познавали единствено и само като колеги. Екранният доцент Банков изпрати до медиите открито писмо с дълго и детайлно разяснение на неговата гледна точка, което ви предлагаме без редакторска намеса. Ето какво написа Вергов:

Що се отнася до случая, който се раздуха, мога да кажа следното:

До този момент не взимах отношение по темата по няколко причини. Първо. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.

Второ. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.

Трето. Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

А и тъй като течеше предварителна проверка, не смятам, че беше редно да се манипулира общественото мнение по какъвто и да било начин. Друг е въпросът, че други го направиха и благодарение на намеци и внушения, манипулираха не само общественото мнение, а дори и самата прокуратура, която се самосезира. Затова изчаках прокуратурата да излезе със заключение, както е редно да се направи. Това стана и всички знаем резултата. А сега за протокола:

Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала „Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала.

Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.

Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец. Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.

Вергов с дъщеря си Алина

Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам, всичко, което щеше да последва. А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар да ти идва да крещиш.

Но искам да обърна внимание на нещо много по-голямо и важно. Нещо много по-сериозно от личния ми живот и име. Борбата срещу насилието над жени – кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям. Това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление. Изхождайки обаче от този случай, в който косвено и аз бях замесен, и който придоби, за съжаление широк обществен отзвук, разбрах следното: Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални.

Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие, ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане.

Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка. Не трябва да допускаме от една лъжа да пострадат хиляди реални жертви, защото никой вече може би няма да им повярва.

И сега искам да кажа нещо много важно:

Психическия тормоз Е насилие.

Набеждаването на невинен човек Е насилие.

Лъжливите новини СА насилие.

Злонамереното уронването на авторитета (на когото и да било) Е насилие.

Клеветата Е насилие.

Внушенията без споменаване на име СА насилие.

Всяка заплаха над детето ти Е насилие.

Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.

Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск – да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност, лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите – стотици хиляди. Защото това е цената популярността. И за добро, и за лошо.

В този смисъл трябва да се научим да сме по-внимателни на какво вярваме и на какво – не. И винаги да допускаме, че има и друга история, и друга гледна точка… преди да съдим. Доколкото съм запознат, в чужбина има закони в тази посока.

Мили хора, пазете си децата! Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши.

Всъщност писмото на Юлиан Вергов до медиите потвърждава всяка дума от разкритията на в. „Уикенд” по случая. Вестникът пръв разкри, че Вергов е посегнал на Диана Димитрова, след като тя си е позволила да манипулира грубо 15-годишната му тогава дъщеря Алина. Според нашия източник актрисата е отправяла недвусмислени сексуални реплики към момичето. Това доста е травмирало тийнейджърката, което съвсем разбираемо изкарало от равновесие баща й.

Само няколко часа по-късно Диана заяви, че ще съди Юлиан за клевета.

„По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. А още по-тъжно е, че е толкова добре „пазен” от закона”, допълни Димитрова.

„Когато гостувах в предаването „120 минути”, споделих, че той ме свърза и попита дали ще отида на лична среща с дете на около 13 години в дома на колега актьор. Това се случи няколко месеца след побоя през 2017 г. Отидох. Подарих й две от детските книги, които съм рисувала. И това има как да се докаже. Ако аз съм това, което той се опитва да ме изкара днес, защо ме праща при дете? Всеки нормален човек би се усъмнил в грозните му думи. Когато човек е открит и невинен, излиза и се защитава, а не мълчи толкова месеци. Аз нямам какво да крия. Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи заради един изрод”, допълни още актрисата, която е и художничка.

Според източник на „Уикенд” Юлиан Вергов със сигурност също ще заведе дело срещу Диана Димитрова за набеждаване в престъпление, уронване на доброто име в обществото и обида. Така или иначе, определенията „рецидивист с психични отклонения” и „изрод” определено биха били счетени от съда като обида. Адвокатката на Вергов – популярната юристка Ина Лулчева, обяви, че все още актьорът обмисля дали да предприеме правни мерки срещу колежката си.

Актрисата се залюби с човек на Кирил Домусчиев

Отскоро 32-годишната Диана Димитрова има връзка с пиара на „Лудогорец” Владислав Трифонов, твърди се в светските среди. Въпреки че двамата не коментират публично връзката си, Трифонов придружи Димитрова по време на откриването на последната й изложба в столична галерия, след което сподели с приятелите си в личния профил във фейсбук: „Докосване” – една силно завладяваща изложба, творение на най- красивата художничка сред актрисите и най-красивата актриса сред художниците Диана Димитрова. Респект!“

Публикацията бе придружена с кадър от културното събитие, което се състоя на 7 март. На него Диана и Владислав се гледат влюбено и са прегърнати на фона на една от новите й картини, обединени под наслов „Докосване“. Именно и затова постът на Трифонов започва с тази дума.

Пиарът работи в „Лудогорец” от 2012 г., а неотдавна участва в предаването „Стани богат“, където се представи силно, печелейки 10 000 лева. „Уикенд” научи, че наскоро 46-годишният Трифонов си е присадил коса, явно за да е красив за новата си любима.

Преди време се понесе мълвата, че Диана има повече от професионални отношения с адвоката си Антон Станков. И двамата обаче категорично отрекоха слуха, че са прекрачили границата на служебната комуникация.