Дони и Момчил

„След десетилетия раздяла, и за мен и за Момчил, е повече от вълнуващо да се качим на една сцена довечера. Чувстваме се добре. Аз не съм преставал да пея нашите песни навсякъде по света, но в комбинация с Момчил, наистина от 20 години не сме ги изпълнявали, предполагам и за публиката ще е много вълнуващо довечера“, каза в интервю за БТА Дони от легендарния в миналото поп-рок дует „Дони и Момчил“.

Повече от 20 години след последния съвместен концерт в уникалната кариера на дуото, изключителните музиканти ще се качат заедно на една сцена за шоуто „Фондацията представя Дони и Момчил“. Това ще се случи тази вечер в Бургас в рамките на третото издание „Spice Music Festival“. Шоуто ще започне от 19:45 часа и ще продължи близо час и половина. Събитието ще е се проведе в Зоната за обществен достъп на пристанището.

„Шоуто е една е една комбинация между групата, с която сега работя „Фондацията“ и нашата музика с Момчил. Първо ще излезем с „Фондацията“, ще изпълним няколко песни, след това феновете ни ще чуят парчета с Момчил“, разказа още Дони.

„Общо взето решението да отново излезем с Момчил под светлините на прожекторите стана спонтанно, тъй като се бяхме уговорили да не правим такова нещо. В крайна сметка обаче след няколко разговора и двамата се убедихме, че не е лошо да опитаме да направим общ концерт в България след такова голямо отсъствие. Вече имаме и няколко покани за концерти заедно в чужбина – САЩ, Канада, Великобритания и Германия. Тепърва ще преценим дали да ги пеем“, обясни той.

Музикантът cпoдeля, чe зад дългогодишното им отсъствие на сцената се крият много причини.

„Така решихме и добре че сме го направили точно тогава, когато е трябвало, във времето, когато бяхме на върха, след това щеше да бъде агония. Положителното при нас беше, че всички песни, които пуснахме, станаха хитове. Всяко наше парче е достигало до номер едно във всички класации и е пято от хората. Международен успех бележат песните ни „Уморени крила“, „Малкият принц“, „Дива роза“ и „Нестинарка“. Последният ни съвместен концерт с Момчил беше 1999 година в Народния театър“, спомня си Дони.

Той споделя, че раздялата се случила съвсем по човешки.

„Между нас нямаше кавги и скандали, лоша дума никой не е казал за другия. През годините се срещахме, чувахме се, ние сме приятели, били сме заедно на море. Обсъждахме много неща – приятелите си говорят за всичко“, уточнява той.

На въпрос дали след концерта в Бургас почитателите им могат да очакват да възродят дуета, Дони каза, че засега двамата нямат планове.

„Но има вероятност да направим концерт на „Аполония“ в Созопол след месец. Иначе нямаме конкретен план за бъдещето. Нека да видим какво ще се случи довечера в Бургас – как се чувстваме един с друг на сцената и след това ще решим“, заяви певецът.

Самият той подготвя и нов албум с песни в комбинация със симфоничен оркестър, който ще бъде издаден до края на годината.

„На феновете пожелавам да не губят ценностната си система“, бяха финалните му думи.

Дyeтът „Дoни и Moмчил“ cъщecтвyвa oт 1993 г. дo 2000 г. Maкap успеха си той се разпада пpeди пoвeчe oт двайсет години, но оставя след себе си песни, които и дo днec продължават да живеят. Дони и Момчил са първите български изпълнители, прозвучали в MTV. Песента им „Уморени крила“ се качи високо в класацията на холандския Billboard, а английското списание „Q“ ги подреди между най-големите групи на света за 1997-а заедно с U2 и „Оейзис“. Хитът им „Нестинарка“ излезе в милионен тираж в сборния диск „Sounds like a new Europe“. Те са двукратни носители на награди за цялостен принос към музиката, а албумите им се продават в стотици хиляди копия. Успехът им е огромен, но един ден решават, че е назряло времето да сложат край на общата си работа. Това става по взаимно съгласие, когато установяват, че вече имат различни музикални предпочитания и са изчерпали сътрудничеството си.

Виж още:Опитали да взривят дома на ДониОпит за атентат е преживял певецът Дони. Той сам разказа за заплахите, включително и как са опитали …Jun 20 2021skafeto.com


loading...