Дюн 2 трейлър

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Дългоочакваното продължение на „Дюн“ – (2) чука на вратата, като излезе трейлър на новата втора част на екранизацията на романа на Франк Хърбърт след големия успех на първата част. Ако искате да знаете как ще започне Dune: Part Two, просто вижте края на първата част от 2021 г. Режисьорът Дени Вилньов дава да се разбере, че филмът, който трябва да излезе на 3 ноември, няма да се отклонява от основната сюжетна линия на първата част:

„Това не е продължение, а втора част. Има разлика. Исках филмът наистина да започне точно там, където оставихме героите. Няма скок във времето. Исках драматична приемственост с първа част”, казва Вилньов.

Наследникът на монархическата династия Пол Атридес (Тимъти Шаламе) е оцелял след унищожаването на могъщото му семейство от хищните индустриалци, но е изхвърлен в пясъците на планетата Аракис. Там той среща Чани (в ролята е Зендая) – ефирна жена, която се появяваше в сънищата му.

В последните мигове той наблюдава как един от Свободните използва въжета и куки, за да се закачи за един от ровещите се левиатани, известни като пясъчни червеи.

„Силата на пустинята“, казва той. Чани поглежда назад към него и казва:

„Това е само началото“, което е кодирано послание към зрителя, че историята остава незавършена.

Така че има какво да очакваме, разказано с уникалната филмова музика на Ханс Цимър.