д-р Хаус нов сезон

Хю Лори се връща на екрана в ролята на пиперливия д-р Хаус. В момента кипи усърдна работа по възраждането на популярна медицинска драма за стрийминг услугата Hulu. Засега не е известно колко членове на огромния, разрастващ се актьорски състав биха могли да се изкушат да се завърнат, но със сигурност не може да има възраждане на култовия сериал без Хю Лори.

Сериалът се излъчва за първи път в мрежата на FOX през 2004 г., като в крайна сметка продължава 8 сезона и впечатляващите 177 епизода. В определен момент продукцията се превръща в най-гледаното телевизионно предаване на планетата, а само в Америка го гледат редовно близо 20 милиона зрители.

Той е оценен и от критиката, като е номиниран (и често печели) буквално десетки награди, включително Primetime Emmys, People’s Choice, Teen Choice, „Златен глобус“ и Screen Actor Guild Prizes.

Самият Хю Лори печели цели 14 награди от общо 38 номинации за сериала.

Макар че преди това Хю Лори е известен в родната си Великобритания най-вече с алтернативната си комедия, в която си партнира със Стивън Фрай или Роуън Аткинсън, сериалът го превръща в една от най-големите телевизионни звезди в света, както и в една от най-високоплатените. Образът му на Грегъри Хаус като лекар мизантроп, чиито грижи край леглото обикновено се състоят в обиждане на всички наоколо, е смятан за нещо като съвременен Шерлок Холмс. И също като безкрайно възродения Шерлок Холмс, изглежда,

че доктор Хаус ще получи още един шанс да демонстрира бездушно поведение и изумителни дедуктивни способности.

Все още не е известно дали Hulu разработва сериала като ограничена поредица или като продължителен проект, но това вероятно ще зависи от това дали зрителите могат да бъдат привлечени отново.

От сезон на сезон актьорският състав имаше тенденция да добавя и изважда нови лекари под антагонистичното наставничество на Хаус, като Омар Епс и Оливия Уайлд бяха най-забележителните поддържащи актьори в сериала. Уайлд изглежда все повече се насочва към режисурата, отколкото към актьорството, така че

Hulu може би ще трябва да подслади сделката с достатъчно пари, за да я накара да се върне към ролята.

Наскоро Хю Лори участва в научнофантастичния сериал на HBO „Авеню 5“, чието действие се развива на борда на междупланетен круизен кораб, изхвърлен от курса и опитващ се да оцелее по време на дълго пътуване обратно към Земята с минимални запаси и максимален класов конфликт. Сериалът беше спрян след два сезона, така че изглежда, че Хю Лори ще има известно време да се подготви за възраждането на новия „Д-р Хаус“, пише БГНЕС.


loading...