Елизабет Втора Великден

Кралица Елизабет Втора е един от най-важните хора в света. Макар тя да не управлява пряко страната си, нейното присъствие и мнение е дълбоко уважавано както от народа, така и от управляващото правителство. Затова и тя буди такъв голям интерес, независимо от това какво точно прави. Днес ще ви представим с какво чисти бижутата си тя, за да бъдат те в перфектен вид.

За свойствата на содата и пастата на зъби за почистване на бижута всички знаем, но кралицата на Великобритания използва джин, за да чисти кралските бижута, пише списание People, предават от actualno.com. Личният гардеробиер на Елизабет Втора написа книга и това е една от любопитните подробности в нея. Анджела Кели твърди, че Елизабет Втора използвала джин и малко вода, за да придаде на диамантите допълнителен блясък, предаде БГНЕС.

„Диамантите понякога се зацапват от спрея за коса. Малко джин с вода премахва следите“, пише Кели. Гардеробиерката, чиято официална позиция е Личен съветник и куратор отговаря за облеклото, бижутата и комбинирането им. Тя работи за Елизабет Втора от 1994 г. и е отговорна за някои от най-запомнящите се тоалети на кралицата. „Когато се налага, кралицата дава диамантите за основно почистване на бижутери. Номерът с джина е само временно решение в бързината“, казва Кели.

Елизабет II, пълно име Елизабет Александра Мери е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия и на 15 страни от Общността на нациите (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия). Тя е глава на Общността на нациите, върховен управител на Църквата на Англия, главнокомандващ британските въоръжени сили и лорд на Ман.

Елизабет II е родена на 21 април 1926 г. Тя е по-голямата от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън. През 1947 г. се жени за далечния си братовчед Филип Маунтбатън. Имат 4 деца: Чарлз (принц на Уелс), принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Елизабет управлява от 1952 г.

След 2-те световни войни монархията като институция почти изчезва в Европа. Остават 10 монархии, 7 от които се намират в роднински връзки с Елизабет. Тя е най-пътуващият държавен глава в света. Одобрява превръщането на империята в общност, казвайки, че това е „изгодна и цивилизована метаморфоза“. Неделимостта на короната е изоставена през 1953 г. и титлата „глава на общността“ е прибавена към многобройните титли на кралицата.Самата кралица Елизабет II погази традициитеКралица Елизабет II е действащият монарх на Великобритания. Тя години наред е не само кралица, но и …Oct 17 2019skafeto.comСух режим! Кралицата затвори бар в двореца, персоналът много се напивалКралица Елизабет Втора имала бар в Бъкингамския дворец, но се наложило да го затвори, защото персона…Sep 18 2019skafeto.com

loading...