Елизабет Гагарин

Кралица Елизабет Втора загърби семейните драми с Меган Маркъл и внука ѝ принц Хари и си припомни срещата с първия човек, пътувал в Космоса – съветския космонавт Юрий Гагарин, предаде Асошиейтед прес. Това стана по време на видеоконферентна връзка с ученици, изучаващи Космоса.

Елизабет Втора кани Гагарин в Бъкингамския дворец малко след историческия му полет през 1961 г., а учениците я попитаха що за човек е бил той, стана ясно от разпространени от двореца подробности за разговора.

„Руснак“, отвърна тя с усмивка, а слушателите ѝ се засмяха. „Той не говореше английски. Беше очарователен, предполагам, че наистина е било очарователно да си първият“. Специалистът по Космоса Маги Адерин-Покок, която беше домакин на видеосесията, състояла се по случай Седмицата на британската наука, добави, че сигурно е било ужасно да си първият човек в Космоса и да не знаеш какво ще се случи. Кралицата се съгласи и добави, че наистина е много важно да можеш да се върнеш на Земята.

Разговорът с учениците от начално училище „Томас Джонс“ в Западен Лондон, се е състоял в сряда, но за него бе съобщено едва сега.

Изминалата седмица бе тежка за Елизабет Втора, след като кралското семейство беше разтърсено от обвинения в расизъм и безчувствие, отправени му от принц Хари и Меган, отбелязва АП. Но въпреки скандала кралицата продължи да изпълнява задълженията си както обикновено, както го прави от десетилетия.

Учени от Музея на Космоса в Лондон ѝ разказаха за мисията на марсохода на НАСА „Пърсивиърънс“ и обсъдиха находка – парчета от метеорит, открита през седмицата в Англия.

Вижте още:
Голямата ни актриса Йорданка Кузманова хвърли истинска бомба: Юрий Гагарин беше влюбен в мен!Първият космонавт Юрий Гагарин е бил влюбен в голямата българска актриса Йорданка Кузманова! Това се…Nov 1 2018skafeto.com

50 години по-късно: Смъртта на Гагарин продължава да бъде държавна тайна в Русия, има най-различни мистериозни хипотезиОфициално Юрий Гагарин намира смъртта си в самолета, опитвайки се избегне метеорологичен балон, но и…Mar 28 2018skafeto.com


loading...