Кралица Елизабет COVID хеликоптери болница деликатес
Снимка: Titanic Belfast

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Британската кралица Елизабет II отправи апел към принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън да спрат да летят с вертолети, пише Daily Mirror. Тя помоли внука си, съпругата му и правнуците да се откажат от този вид въздушен транспорт от съображения за безопасност. Кралицата се страхува, че семейството може да загине при катастрофа.

Според експерти преди това неписано правило е забранявало на високопоставени членове на кралското семейство да летят с вертолет. Протоколът беше облекчен, тъй като семейството на принц Уилям се увеличи. Принц Уилям, Кейт Мидълтън и техните деца, принцовете Джордж, Луи, принцеса Шарлот, започнаха да летят между Лондон и Норфолк.

Според изданието само за един месец на 2021 г. е имало два инцидента с вертолети на кралското семейство. Първо беше установена неизправност на кралския Sikorsky S-76, по-късно един от планираните маршрути беше отменен поради лошо време.

По-рано принц Уилям се опита да спаси с вертолет давещ се тийнейджър. Инцидентът е станал на езеро близо до Лондон, в парк Лий Вали, през май 2017 г. Тийнейджърът потънал под вода, когато се опитал да доплува до острова в средата на езерото.

Принц Уилям е втори в листата за наследяване на трона след 73-годишния си баща принц Чарлз. Кралица Елизабет II навърши тази година 95 години. Тя управлява Обединеното кралство от 1952 г.