Емилия голям скандал

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Емилия е сред родните поп-фолк звезди, които по принцип избягват скандалите. Въпреки това певицата се забърка в голям скандал, като дори не го осъзнава. Става въпрос за нещо, което често се случва в музикалния бизнес – някой да изпее песен, която не е оригинално негова.

Голям скандал се развихри около поп фолк дивата Емилия, а причината потресе не само близки и познати на изпълнителката, но най-вече стотиците й последователи в социалната мрежа, пишат от show.blitz.bg. Ситуацията се нажежава заради песента „За тебе, братко“, която наскоро гласовитата блондинка подари на почитателите си. Парчето обаче, на което певицата направи вече и премиера в официалния си канал в YouTube, се оказа чуждо.

В информацията за хита, която самата Емилия дава, се твърди, че „текстът и музиката са градски фолклор“, това обаче, не се оказа точно така. Песента е написана от Валентин Янков, който е покойник от 2009 година и няма как да разкаже от първо лице за създаването на легендарната песен.

Любопитна подробност е, че при пускането на песента, Емилия сподели: „Когато я изпях за първи път бях само на 17 години. Преди да стана част от семейството на „Пайнер“, трябваше да ме прослушат в звукозаписно студио. Тогава изпях 3 песни, едната от които беше „За тебе, братко“. Вече 20 години е част от репертоара ми, а днес я представям на всички, които не са я чували в мое изпълнение. Има песни, които са комерсиални, има такива, които просто ми харесват. Има и песни, които ги чувствам и изживявам – тази е от тях. Чувствам я част от мен“, разкри звездата в социалните мрежи.

Всъщност парчето е хит на забравеното дуо „Вега“, съставено от Галин Кулов и Валентин Янков. „Една вечер се прибрах много късно във квартирата и учудено видях че Вальо все още не спи, а той със явно въодушевление ми каза че е измислил песен за новия ни албум“, връща лентата назад за любимата песен на Емилия и Галин Кулов на сайта на дуото.

Тогава взе китарата, и чух за пръв път песента „За тебе братко“. По-късно имаше доста опити да се присвои от други изпълнители и за това се спирам върху истинската история. Песента ме грабна още от първото слушане и разбрах че ще бъде хитова. Веднага започнахме да я репетираме и на следващата вечер вече я пуснахме пред публика. Успехът й беше невероятен, хората просто я искаха отново и отново. Имало е вечери, в които сме я изпълнявали по 20 пъти“. Той припомни още, че първият албум на дуото от 1993-та носи името „За тебе, братко“.

Вижте още:Емилия изкопира Николета ЛозановаФолк певицата Емилия върви не само по стъпките на колежката си Галена, но и по тези на Николета Лоза…Jun 8 2020skafeto.comЕмилия разплака мрежата с тези думиЕмилия е сред певиците, които в личен план имаха трудности през последните години. Именно с едно при…May 27 2020skafeto.com