естетичните корекции

Саня Борисова е сред българските известни личности, които се харесват на повечето хора, заради своя вроден чар, но и естествена красота. Оказва се обаче, че красавицата май не е докрай доволна от външния си вид и е прибягнала до естетичните корекции, за да промени някои детайли във визията си.

Актрисата Саня Борисова дълго време минаваше за естетсвено красива, но напоследък и тя залитна по естетичните корекции, предават от show.blitz.bg. Хубавицата е от малкото родни звезди, които не залага на подобни намеси, но по Коледа и тя влезе в отбора на дамите с уголемени устни. Дерматолозите, на които се доверила Саня, я посъветвали да инвестира в контур и в модната напоследък тип котешка извивка, пише „Галерия“. Ъгълчетата на устните й са повдигнати и оформени, така, че сега бившата на режисьора Ники Илиев изглежда винаги усмихната.

Естетична хирургия (от гръцки aesthetics – „дял на философията, занимаваща се с красотата“) или Козметичната хирургия (от латински cosmetic – „разкрасяване или запазване на миловидност, хубост, красота или разкрасяваща субстанция или препарат“) е медицинска специалност, занимаваща се с корекция на нарушенията в естетическите пропорции, обеми и ъгли на лицето и тялото при здрави хора без наличен здравен проблем в областта на намесата. Тя е с интердисциплинарен характер и включва инвазивни, миниинвазивни и неинвазивни медицински намеси (операции, манипулации, процедури) единствено за разкрасяване и подобряване на външния вид. НКПД класифицира хирурзите в тази специалност с позиция: 2221-7070 Лекар, Хирург, естетична (козметична) хирургия 2221.

История
През 1952 г. италианският хирург от унгарски произход Арпад Фишер след аудиенция при папата получава разрешение от църквата за извършване на козметични намеси – правене на операции при здрави хора с цел разкрасяване, с което се открива път за развитие на тази медицинска област. Впоследствие създава Международната Академия по козметична хирургия. Декларацията от Токио, 2000 г. отделя Естетичната козметична хирургия от всички други хирургически специалности поради екстремно и тясно специализираната същност на областта на хирургическото разкрасяване. От 2001 г., тази специалност е утвърдена в България с Наредба 31 на Министъра на здравеопазването. Д-р Николай Сердев е национален консултант 2006-2008 г.

Вижте още:Ново развитие в отношенията на Ники Илиев и Саня БорисоваНики Илиев и Саня Борисова претърпяха раздяла, след 10 години брак. Такъв момент определено е тежък …Oct 23 2019skafeto.comСаня Борисова в откровено интервю за страховете и слабостите сиКрасивата Саня, която бе една от неочакваните звездни изненади в новия сезон на шоуто по БТВ „Фермат…Sep 28 2019skafeto.com

loading...