жени секвоя

Срещу 7500 евро на месец, или 15 хиляди лева, внучката на Тодор Живков – Жени, отдава под наем една от двете си къщи на емблематичната за БКП столична улица „Секвоя“, намираща се в престижния квартал „Бояна“, пише Ретро.

Дизайнерката отдавна притежава апетитни имоти там, като един от тях дели двор с къщата на нейния вече болен вуйчо – Владимир Живков. Евгения е решила да не харизва палатите си, но в същото време да печели от тях, защото така или иначе не можела да ги обитава всичките едновременно. Така една от луксозните ѝ къщи лъсна в каталога на елитна агенция за недвижими имоти, която я предлага срещу баснословния месечен наем от 15 бона без ДДС, при това с клауза бъдещите наематели да вземат имота поне за срок от една година.

От снимките се вижда, че къщата е със супермодерна архитектура, напълно обзаведена с поръчкови мебели, а стаите ѝ са по-големи от конферентни зали. Палатът на Живкова се издига на 3 етажа, има 4 спални, 4 бани, простира се на 600 квадрата, а дворът му е малко повече от декар. На първия етаж има огромна всекидневна, напълно оборудвана модерна кухня, отделен кабинет, голям килер и санитарен възел.

На втория етаж са четирите слънчеви спални, две от които имат собствени бани. Третият етаж е превърнат в невероятна тераса от 130 кв. м с панорамна гледка към Витоша и столицата, а в приземното ниво има частен спа център със сауна и помещение за игри. Къщата разполага и с пет паркоместа, както и с двор с размерите на футболно игрище, засят с вековни борове и дървета. Резиденцията на внучката на Тато се намира в непосредствена близост до Резиденция „Бояна“ и Националния исторически музей – атрактивен район за всички баровци, който е строго охраняван от полиция и НСО. Очевидно обаче цената на наема идва твърде висока дори за тях, тъй като от доста време обявата е все активна.

Паметливи пък припомнят, че около земята на клана Живкови на престижната улица „Секвоя“ в „Бояна“ има много въпросителни. Към терена от около 5 декара, върху който днес къщи обитават Владко Живков и Жени Живкова, а трета се отдава под наем от внучката на Бай Тошо, претенции имаше пенсионерът Светлозар Толев.

В зората на демокрацията той заведе серия от дела срещу Живкови с претенции за обезщетение. През 1948 г. парцелът на улица „Секвоя“, собственост на родителите му Велика и Добрин Толеви, бил отнет в „името на народа“, а комунистическата власт иззела и още декари селскостопанска земя в района на „Бояна“.

Пет години по-късно, през пролетта на 1953 г., парцелът минал във владение на УБО и тогава започнал строежът на дома на Тодор Живков. „Върху моя земя и с държавни пари Тодор Живков построи две къщи на „Секвоя“, които днес струват милиони. Водих няколко дела срещу наследниците Евгения Живкова и Владимир Живков, но не получих правосъдие. Съдът отказа да ми върне даже наследствена земя на „Секвоя“, която не е застроена…“, ожали се преди няколко години Светлозар Толев.

Още от Лайфстайл


loading...